Akaryakıt İstasyonları Can Çekişiyor

Tokat TSO Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ali Çelik, “Ülkenin prestiji en yüksek olan sektörü can çekişiyor” dedi.

info@karadenizekonomi.com / 25.01.2022

Akaryakıt İstasyonları Can Çekişiyor

Akaryakıt istasyonlarının problemlerini dile getiren Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ali Çelik açıklamalarda bulundu.

Sektörün çok zor günler yaşadığını belirten Başkan Çelik, prestijli bir sektör olan akaryakıt sektörünün günümüzde can çekişmeye başladığını söyledi. Yaptığı açıklamada Başkan Çelik, “Geçmiş yıllarda bir şehrin ticari gücü ve potansiyeli en yüksek ticaret insanlarının sahibi olduğu ve tüm iş insanlarının özendiği imrendiği meslek olan akaryakıt istasyonları, günümüzde can çekişmeye başladı. İflasın eşiğine geldi” diyerek sektörün sorunlarına değindi.

 

Artan fiyatlar sektörü olumsuz etkiliyor

Artan akaryakıt fiyatlarının sektörü olumsuz etkilediğini söyleyen Başkan Çelik, “Ortalama minimum 15-20 milyon sermaye bağlamak durumunda olan akaryakıt istasyonu sahibi iş insanlarımız son yıllarda TMGD iş güvenliği, mesul müdürlük gibi bir sürü İlave masraf gerektiren yükümlülüklerin yanında bir de; birkaç yıldır artan akaryakıt fiyatlarına rağmen sabit kalan bayi karı ile masraflarını karşılayamaz hale geldi. Akaryakıt 6 TL iken litrede 0,70 TL olan bayi karı litre fiyatı 14 TL olmasına rağmen hala 0,70 TL ama bu süreçte işçilik elektrik doğalgaz gibi birçok giderler 2.03 katına çıkmış durumda” diyerek açıkladı.

 

Sorunların çözümü için destek istedi

Yapılan ıskontolardan dolayı akaryakıt bayilerinin mağduriyet yaşadığını da sözlerine ekleyen Başkan Çelik, “Son dönemlerde sık sık zam gelmesi özellikle kurum ödemelerinde ödemenin yapıldığı tarihte ki fiyatın değil de satışın yapıldığı tarihteki fiyatın baz alınması ve kurumlara yapılan iskontolardan dolayı büyük mağduriyetler yaşanmaya başlandı. Çok istasyonun girişine devran satılık devren kiralık levhaları asılmaya başladı birçoğu da kapısına kilit vurdu. Daha büyük sıkıntılar ve mağduriyetlerin oluşmaması için yöneticilerimizden bu feryadı duymalarını ve sorunların çözümü için gerekli desteği sağlamalarını rica ediyoruz” diyerek çözüm bulunmasını istedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar