20 milyon lira tutarında üç mali destek programı yürütülecek

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, turizmle ilgili toplamda 20 milyon lira tutarında üç mali destek programı yürütüleceğini açıkladı.

info@karadenizekonomi.com / 31.12.2019

20 milyon lira tutarında üç mali destek programı yürütülecek

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) 122’nci yönetim kurulu toplantısında Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, turizmle ilgili toplamda 20 milyon lira tutarında üç mali destek programı yürütüleceğini açıkladı.

 Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen 2019 yılı sosyal destek programı kapsamında bölgeden 7 projenin desteklenmeye hak kazandığını belirten Ordu Valisi Seddar Yavuz, ‘’Toplamda yaklaşık 14,2 milyon TL destek tutarıyla en fazla destek almaya hak kazanan ajans DOKA olmuştur. Proje sahiplerine uygulama döneminde başarılar diler, projelerin bölgemize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederim. Trabzon’da ‘Sporda Performans Ölçümü ve Yetenek Seçimi Merkezi’ projesi,  Ordu’da ‘Çalışan Ordunun Üreten Kadınları’ projesi, Giresun’da ‘Üreten Kadın, Güçlü Kadın’ projesi, Rize’de ‘Rize Mesleki Eğitim Merkezi’ projesi, Gümüşhane’de ‘Gümüşpark’ projesi ve Artvin’de de ‘Yaşayan Matematik, Artvin’e Sayısal Bakış’ projesi onaylanmış bulunuyor” dedi.

‘’5 Milyon TL’lik bir çağrı’’ 

Bölgede yeni destinasyonların ortaya çıkarılması, mevcut olanların geliştirilmesi ve alternatif turizm türlerinin yaygınlaştırılarak, sürdürülebilir kalkınmanın desteklenmesi amacına yönelik Turizm ve Destinasyon Yönetimi Mali Destek Programı kapsamında 10 milyon TL’lik bir proje çağrısına çıkıyoruz diyen Vali Yavuz, ‘’Diğer taraftan coğrafi işaretli ürünlerden elde edilen gelirin artırılması suretiyle kırsal kalkınmaya ve gelirin tabana yayılmasına katkı sağlamayı hedefleyen ve mahiyeti itibarıyla alanında ilk olma özelliği taşıyan Coğrafi İşaretli Ürünler Mali Destek Programı kapsamında 5 milyon TL’lik bir çağrıya çıkıyoruz. Bölgemizin özellikle turizm potansiyeline katkı sunacak Yeşil Yol projesine yine DOKAP mali desteğiyle birlikte 5 milyon liralık bir çağrıya çıkacağız. Toplamda 20 milyon lira tutarında üç mali destek programı yürütülecektir. Eş finansman tutarları ile birlikte düşünüldüğünde yaklaşık 30 milyon lira civarında bir kaynağın kullanılabilme imkan ve fırsatı da doğmuş olacaktır.”

 

Giresun’un Piraziz ilçesinde Dönem Başkanı Ordu Valisi Seddar Yavuz'un başkanlığında yapılan toplantıya; Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğlulları, Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Rize Valisi Kemal Çeber, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Giresun Ticaret Borsası Başkanı Hamza Bölük, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, Giresun İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Şahin, Gümüşhane İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu, Artvin İl Genel Meclis Başkanı Hasan Dilberoğlu ile DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman katıldı.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar