​İNŞAATTA GÖÇÜK VAR!

“Hazır Beton Endeksi” 2018 Kasım Ayı Raporu, inşaat sektöründe yaşanan acı gerçeği bir kez daha ortaya koydu.

info@karadenizekonomi.com / 24.12.2018

 ​İNŞAATTA GÖÇÜK VAR!

  • ·“Hazır Beton Endeksi” 2018 Kasım Ayı Raporu, inşaat sektöründe yaşanan acı gerçeği bir kez daha ortaya koydu. Eylül ayında yılın en kötü değerini aldıktan sonra Ekim ayında toparlanmaya başlayan sektörün Kasım ayında bu eğilimini koruyamadığı tespit edildi.

DARALMA YÜZDE -5 OLDU

Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) ve THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, “Açıklanan üçüncü çeyrek verisinde Türkiye ekonomisi yüzde 1,6 büyürken inşaat sektörü eksi 5,3’lük daralma göstermiştir. Son çeyrekte inşaat sektöründe beklenen daralma, geride bıraktığımız üçüncü çeyrekten daha fazla olacaktır. Sektörün, yeni dönemin koşullarına adapte olabilmesine yönelik olarak yol haritasının çıkarılması gerekmektedir” dedi.

EN BÜYÜK ETKEN YÜKSEK FAİZ!

Ülke ekonomisinin lokomotifi sayılan sektörün bu noktaya nasıl geldiğini sektör temsilcilerine sorduk. Karadeniz Ekonomi Gazetesi’ne görüş belirten sektör temsilcilerinin tamamının ortak görüşü “dibe vurdukları” yönünde oldu. Yaşanan sürecin bir domino etkisi yaratacağından endişe eden inşaatçılar, krizde en büyük etken olarak “yüksek faiz” uygulamalarını gösteriyor.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar