2015 Rekoltemizin Dengesini Değiştirecek Bir Durum Yaşanmamıştır

Karslıoğlu'dan Don Açıklaması..

info@karadenizekonomi.com / 12.04.2015

2015  Rekoltemizin Dengesini Değiştirecek Bir Durum Yaşanmamıştır

Düzce  Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Karslıoğlu 2015 yeni fındık sezonu öncesi don olayının yaşanıp yaşanmadığını henüz 

bilmediklerini buna rağmen  elde rapor yok belge yok  her yerde don olmuş gibi göstermek niye..? diyerek söylemleriyle üreticiyi tedirgin eden kişilere tepkisini dile getirdi.

Karslıoğlu sözlerine şöyle devam etti;'Doğu Karadeniz bölgesinin yükseklerinde olduğu gibi Batıda'da  kar yağdı ve havalar soğudu.Bunun üzerine kamuoyunda  don olaylarının meydana geldiğine dair açıklamalar iddia ediliyor.Özellikle Panik havası yaratılmaya çalışılıyor''şeklinde konuştu.Yüksek  kesimlerde  varsayalım ki kısmı olarak fındık zarar gördü bunun  geneli etkilemediğinin altını çizen Karslıoğlu yüksek kesimlerin Batı ve Doğu'nun toplam rekoltesinde   kapladığı alanı düşünürsek, endişelenecek birşey  olmadığını söyliye biliriz. Örneğin rekolte 700 değil de  650 olur... Genel rekoltemizin dengesini değiştirecek bir zarar olmayacaktır dedi..

2015 rekoltesine de değinen Karslıoğlu ''Yeni sezonda   ülkemiz adına iyi bir rekolte bekliyoruz.Mayıs,Haziran çotanak sayımları  objektif olarak 2015 rekoltesini  bilimsel olarak ortaya koyacaktır.İyi bir karanfil gözüküyor.Dileğimiz çotanak sayımınında iyi yönde olmasıdır''şeklinde konuşarak sözlerini tamamladı.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar