''2015 Yılı Ciro Hedefimiz Durak Fındık A.Ş Olarak 1 Milyar TL''

Durak''12 TL Cumhuriyet tarihinin en yüksek sezon açılış fiyatıdır''

info@karadenizekonomi.com / 12.09.2015

''2015 Yılı Ciro Hedefimiz Durak Fındık A.Ş Olarak 1 Milyar TL''

Durak:'' 2015 Sezonu Rekoltenin İyi Olduğu Bir Yıl.2015 İç Fındık İhracatımızın 260 Bin Tonları Bulacağını Düşünüyorum.2015 Yılı Ciro Hedefimiz Durak Fındık A.Ş Olarak 1 Milyar TL.''

Fındık sektörünün köklü firmalarında Durak Fındık A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Durak ,Ülkemizin en önemli tarımsal ürün ihracatının büyük bir bölümünü tek başına gerçekleştiren Türk Fındığının tüm paydaşlarına yeni sezonun hayırlar ve bereketler getirmesini dileyerek 2015 fındık sektörü ve firma hakkında Karadeniz Ekonomi'ye açıklamalarda bulundu.

''2014 yılında ki fiyatları beklemek hayal olur''


Türk fındık ihracatcısı olarak, serbest piyasa ekonomisinin arkasındayız.Üreticimizin bir sene beklediği ve rızkını kazanacağı, üyelerimizin ve sanayicilerimizin ticaretleriyle birlikte yapılan tüm çalışmaların karşılığının alacağı ve arz talep dengesi içersinde tüm kesimlerin gönül hoşnutluğu içersinde olmasını dilemekteyiz.Ülkemiz de 2009 yılında bugüne arz ve talebe göre oluşan üreticinin destekleme primleriyle desteklendiği serbest piyasa ekonomisi ülkemiz de başarılı bir şekilde uygulanmaktadır.2014 senesi fındıkta rekoltenin düşük olduğu bir yıl olduğu için fiyatların  yüksek olduğu bir yıl olmuştur.Ancak 2015 yeni fındık sezonu ülkemiz de rekoltenin çok iyi olduğu bir yıl olduğundan 2014 yılında ki fiyatları beklemek hayal olur.Çünkü ülkemiz de 700 bin tonun üzerinde bir rekolte gerçeği olduğundan bu fiyatların sezon açılışının 12 TL’den ,daha sonra arzın fazla olmasında dolayı 10,500 TL’ye kadar düşmüştür.2016 fındık sezonu dalda’ki fındık fiyatların ne olacağını belirleyecektir.Ancak bunu görebilmek için 2016 yılının Şubat sonunu görmek gerekir.Piyasaya arz fazla olduğundan ekonominin gerçeğine göre fiyatlar piyasada oluşmaktadır.


2015 yılı ciro hedefimiz 1 milyar TL

Sektörün paydaşlarından biri olarak sezon öncesi yaşanan rekolte tartışmalarının geride bırakılarak, idrak edilmekte olan fındık hasadının ve yaşanacak sezonun, tüm kesimlerce el ele gönülden gönüle kazasız, belasız ve bereketli bir şekilde geçirilmesini birliktelik ve bütünlüğümüzü artıracağına inanıyoruz. Durak Fındık A.Ş Olarak devamlı olarak istikrarlı bir şekilde yatırım yapmaktayız.2015 yılı için ciro hedefimiz ise 1 milyar TL olarak belirledik.

''12 TL Cumhuriyet tarihinin en yüksek sezon açılış fiyatıdır''

Malum fındık bahçelerindeki üreticilerimizin, sektörün paydaşları olarak bizlerin hep konuştuğu fiyatlar nasıl olacak? Nereden başlayacak? Soruları zihinleri meşgul eden ve sektörün tüm paydaşlarının ortak konuştuğu konulardandır.Fiyatların, arz ve talep dengesine göre oluştuğunu öncelikle bilinmesi gerekmektedir. Bu ekonomi biliminin en temel değeridir. Ancak, bildiğimiz bir şey var. Bizler, bu seneki sezonun 700 bin tonun üzerinde bir rekolte için herkesin memnun olacağı fiyatlarla başladığını Cumhuriyet tarihinin en yüksek sezon açılış fiyatı olan 12 TL ile başlamıştır. ülkemiz adına fındık ticaretinin olumlu gelişeceğini düşünmekteyiz.Olumsuz bir durumu düşünmek, kötü senaryoların olabileceğini kesinlikle düşünmüyoruz. Tüm kesimler olarak bu anlayış ve düşünce içerisinde olur isek Türk Fındığı'na Dünya ticaretinde tekrar çok yıldızlı bir yıl yaşatmış oluruz.Fındığın üretildiği heryerde üreticinin bilinçli olması piyasaların sağlıklı bir şekilde ilerlemesini sağlıyacaktır.Firma olarak her yıl ülkemiz de çocuk işciliğin önlenmesi adına kurumsal çalışmalar ,toplantılar yapmaktayız.Bu çalışmaların bu sezonda devam edecektir.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar