Aktaşlar Grup 2016’da yeni şubeler açmayı hedefliyor

1981 de kurulan ve 350 kişilik ekibi ile 6 restauranta ulaşan yeme-içme zinciri Aktaşlar Grup, artık franchise verecek.

info@karadenizekonomi.com / 14.10.2015

Aktaşlar Grup 2016’da yeni şubeler açmayı hedefliyor

Aktaşlar Grup,yeme içme sektöründe Türkiye’nin 2 ilinde 6 restourantıyla müşterileriyle buluşuyor. Aktaşların 2016’hedefi ise, İstanbul,Ankara,İzmir ve Samsun’da Franchise vermek ve ortalama 350 kişilik istihdam sayısını artırmak.

Aktaşlar Grup Ordu’da yeme içme sektörünün önde gelen isimlerinden birisi olarak 20 yılı aşkın süredir Ordu’nun yenilikçi takipçisi olarak, babadan oğula geleneğiyle Yönetim Kurulu Tamer Aktaş ve Yönetim Kurulu Üyesi Samet Aktaş’ın 20001 yılında devralmasıyla, değişim ve yenilenme programı başlatıldı. Günümüzde hızla gelişen tüketici beklentilerine yanıt verebilmek amacıyla ürün çeşidinden,dekorasyona,mağazaların isminden hizmet anlayışına kadar her konuda köklü değişiklikler gerçekleştirildi.

Aynı zamanda turizm de faaliyetlerini devam eden Aktaşlar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Aktaş, Murat Gürsoy’un hazırlayıp sunduğu’’Karadeniz Ekonomi’’programında Aktaşlar Grup olarak son dönemde ki çalışmalarını ve hedeflerini anlattı.

Yıllardır Gastronomi ve Gıda sektöründe  hizmet veren Aktaş Gruplarının Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Aktaş,hedeflerinin  Ordu’nun  pide tutkusunu tüm dünyaya yaymak olduğunu söyledi.

Babadan oğula geçen süreci anlatan Aktaş,2001 yılıyla birlikte ilk amaçlarının kurumsallık olduğunu söyleyerek şu açıklamalarda bulundu.

‘’Aktaşlar Grup 350 kişilik istihdam ve üretim tesisiyle Ordu ekonomisine katkıda bulunuyor’’

Aktaşlar Grup olarak yeme içme sektöründe yeni şubeler açarak bu zinciri devam ettiriyoruz. Bununla birlikte turizm sektöründe de otel işletmeciliği konusunda faaliyet göstermekteyiz. Toplamda ortalama 350 kişilik ekibimizle birlikte, beyaz yakadan mavi yakaya varana kadar bir çok çalışanımıza istihdam sağlamaktayız.

Ordu’dan İstanbul’a Uzanan Pide..

Gıda sektöründe Ordu da üretim yapıp dışarıya satabileceğimiz kabul edilmiş bir ürünümüz vardı oda pide ,bizde bundan yola çıkıp bunu markalaştırma yolunda ilerledik.Kendi dalında uzman konsept danışmanlarıyla birlikte çalıştık. Her marka için 2 yıl zamanlamalarla emek vererek oluşturduk Bu noktada Ordudaki şubelerimiz dışında ilk hedefimiz, İstanbul’da Bağdat ve Ataşehir’de iki şube açarak Ordu’nun lezzetini oralara taşımak oldu.İstanbul'da ki şubelerimize  tüm malzeme ve ürünlerimiz Organize Sanayi Bölgesinde yer alan üretim tesisimizden gidiyor. Ordu’nun ekonomisine asıl buradan kazanç sağlamaktayız. Kasabından ,haline,sütün’den,yağsına tüm ürün çeşitlerimiz bölge esnafımızdan satın alınarak sağlanmaktadır. Şube sayılarımız arttıkça Ordu ekonomisine katkımız çok daha fazla artacaktır.

‘’Diğer illerden Aktaşların bayisi olmak için teklifler geliyor’’

Ciddi sayıda başvuru alıyoruz. Müşterek ve franchise sistemiyle hareket ederek bize başvuru yapan vatandaşlarımızı değerlendirmeye alıyoruz. Görüşmelerimiz devam ediyor, en yakın zamanda İstanbul Ankara İzmir ve Samsun gibi illerimizde şube sayımızı artırmayı hedefliyoruz.

‘’Orta vadede Avrupa’ya açılmak istiyoruz’’

Doğru yatırımcıyla doğru yerde açmak ilk önceliğimiz. Yurtdışıyla ilgilide Avrupa’da yaşayan bir arkadaşımızla birlikte firmamızı Almanya’ya tanıtmak ve taşımak istiyoruz. Şuan fizibilite aşamasında olan projemiz ,orta vadede düşündüğümüz hizmetlerden biri olacak.

‘’Ürün kapasitesimizi günlük 220 bine çıkartacağız’’

Donuk algısı Türkiye’mizde imajı çok düşürülmüştü .Bizde doğru ürün, doğru şoklama sistemini öncelik alarak, Organize Sanayi Bölgesine üretim tesisimizi kurduk ve günlük 12 bin adet olmak üzere pide üretiyoruz. Bu ürettiğimiz ürünleri cafeler,restourant ,marketler,oteller ve okul kantinleri ve caterink olarak pazarlamasını sağlıyoruz. Aynı zamanda lahmacunda da İstanbul’da marketing olarak ürünümüzü pazarlamaktayız. Orduda ki üretimim tesisimizin günülük kapasitesini  220 bin adete çıkartmayı hedeflemekteyiz.Şuanda bu kapasiteyi karşılayacak bir fabrika yapmaya çalışıyoruz.Bunları oluşturduğumuzda hem istihdam sayımız hem de Ordu’ya ekonomine katkımız çok daha fazla artacaktır.

‘’Turizmle birlikte müşteri portföyümüz ‘de değişti’’

Ulaşımla birlikte turizm pencereside açıldı. Son 10 yılda yerel yöneticilerin çalışması ve havalimanıyla birlikte ivme kaydettik. Otel ve restoranlarımıza Avrupalı,Gürcistan ve Türkiye’nin bir çok ilinden müşterilerimiz gelmeye başladı.Bizde turizme katkıda bulunmak amacıyla sosyal bir proje başlattık ve ORDUSİAD Yönetim kurulu Üyesi olarak 20 tane iş adamımızla birlikte Yatırım A.Ş olarak şirketimizi kurduk. Devamında Çambasında 50 yataklı otel projemizi başlatık.Kısa bir süre içerisinde temelimiz atacağız. Yerli ve yabancı turistlerden gelen yatırımlar ve Ordu Büyükşehir’in alt yapı desteğiyle çok daha iyi yerlere geleceğimizi düşünüyorum.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar