Başbakan Yardımcısı Kurtulmuştan Üreticiye 2 Müjdeli Haber

''Destekleme ödemeleri devam edicek,Lisanslı Depoculukda kurulacak''

info@karadenizekonomi.com / 16.10.2015

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuştan Üreticiye 2 Müjdeli Haber

BAŞBAKAN YARDIMCISI NUMAN KURTULMUŞDAN 2 MÜJDE DESTEKLEME ÖDEMELERİ DEVAM EDECEK,LİSANSLI DEPOCULUĞU BİZ KURACAĞIZ.

Başbakan Yardımcısı ve Ordu 1. sıra adayı Numan Kurtulmuş, Fındık üreticisine müjdeyi vererek destekleme ödemelerinin devam edeceğini,Lisanslı depoculuğu AKP hükümeti olarak kuracaklarını belirterek Ordu'da ulaşım ve sağlık yatırımlarının hızını arttıracaklarını belirterek, "Ordu için vizyon projelerini uygulayacağız" dedi.
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş,Ordu 19 Eylül Gazeteciler derneğini ziyaret etti.Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk'in de hazır bulunduğu ziyarette Ordu 19 Eylül Dernek başkanı Erdoğan Erişen ve dernek yönetim kurulu ve üyeleri hazır bulundu.

"ALAN BAZLI DESTEK DEVAM EDECEK"
Fındık üreticilerinin olumsuz serbest piyasa şartlarına karşı uygulamaya başladıkları Alan Bazlı Destek ödemelerinin devam edeceği müjdesini de veren Kurtulmuş, "Alan Bazlı Ürün Destekleri devam edecektir. Ordu'da 2014 yılı itibariyle 280 milyon liralık Alan Bazlı Destek ödemesi yapıldı. Bu destekten 120 bin üreticimiz yararlandı. Alan Bazlı Destek Ordu ekonomisi bakımından hayati önem arz ediyor. Bu destekler devam edecektir. Üreticilerimiz rahat olsun" dedi.Kurtulmuş bir müjde daha vererek AKP hükümeti olarak Lisanslı depoculuğu biz kuracağız,depoya olan kirasını üreticinin biz karşılayacağız.Lisanslı depoculuk fındık sektörü için şart,bunuda biz yapacağız.


"İKİ HASTANE BİRDEN YAPILACAK"
Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 1 Kasım'da tek başına iktidar olunmasıyla birlikte Ordu'da ulaşım ve sağlık yatırımlarına ağırlık vereceklerini söyledi. Ordu'nun son 13 yılda hastaneler ve okullarla ilgili çok güzel yatırımlar aldığını, yeni dönemde de Ordu Devlet Hastanesi ile Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin temelini atacaklarını belirten Kurtulmuş, "320 yataklı Ordu Devlet Hastanesinin en kısa sürede ihalesinin yapılıp tamamlanması için Sağlık Bakanı ile görüşmeler yaptık. 400 yataklı üniversite hastanesinin yapılması için çalışmalar tüm hızla sürüyor. Bu hastane Doğu Karadeniz'in en önemli hastanelerinden biri haline gelecek" dedi.

"5 MEGA PROJE İLE ORDU SÜPER LİGE ÇIKACAK"
Ulaştırma yatırlarına ağırlık vereceklerini de dile getiren Kurtulmuş, "Kurban Bayramında sahil yolundan günde 120 bin aracın geçtiğini gördük. Bu sebeple Ordu çevre yolunun tamamlanması en önemli önceliklerimizden birisi olacak. Ardından Dereyolu dediğimiz Ordu-Sivas bağlantısı ve Altınordu-Ulubey-Gölköy yolu önceliklerimiz arasındadır" diye konuştu.
7 Haziran seçimlerinde kamuoyuna açıkladıkları 5 mega projenin mutlaka gerçekleştirileceğini kaydeden Kurtulmuş, "Özellikle 5 projeye çok önem veriyoruz. Samsun'a kadar gelecek olan hızlı trenin Bolaman'a kadar getirilmesi, şehir içinden raylı sistemle havaalanına geçişin sağlanması, konteyner limanı yapılması, yaylaların teleferik ile birbirine bağlanarak yayla turizminin son derece modern bir şekilde gerçekleştirilmesi, Karadeniz ve Akdeniz'i birbirine bağlayacak olan asırlık projenin tamamlanması önceliğimizdir. Bu projeler Ordu'yu bir çekim merkezi haline getirecektir. Bu 5 mega projemiz Ordu'nun vizyon projeleridir. Bunlar Ordu'yu bulunduğu yerden Süper Lige çıkaracak projeleridir" açıklamasında bulundu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar