Bir saatlik yol için dokuz saatlik eziyet

Ordu-Giresun Havalimanı’nda İstanbul, Ankara uçuşlarının sayısının azalması, İzmir, Kıbrıs ve Antalya‘ya direk uçuşlarının iptal edilmesi nedeniyle uçuş süreleri zaman zaman 9 saate kadar çıkıyor.

info@karadenizekonomi.com / 2.08.2019

Bir saatlik yol için dokuz saatlik eziyet

Ordu-Giresun Havalimanı’nda İstanbul, Ankara uçuşlarının sayısının azalması, İzmir, Kıbrıs ve Antalya ‘ya direk uçuşlarının iptal edilmesi nedeniyle zaman zaman 9 saate kadar çıkan aktarmalı uçuşlara İzmir, Ordu ve Giresun dernekleri yolcu olduğunu belirterek tepki gösterdi. Ağustos ayında haftada 4 gün olan İstanbul uçaklarının da sefer sayısının azaltılması bölge halkını isyan ettirdi. Ramazan Bayramı öncesinde gazetemiz aracılığıyla Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Hilmi Güler’e havalimanı çağrısı yapan bölge insanı bu çağrısını Kurban Bayramı öncesi yenileyerek Güler’in bu mağduriyeti görmesi gerektiğini, bir an önce gerekli yerlerle temasa girilerek bu sorunun çözülmesini bekliyor.

Uçak iptalleri otobüs fiyatlarını artırdı.

İzmir’den Ordu-Giresun Havaalanına direk uçuşun gerekli olduğunu ifade eden İzmir Ordulular Derneği Başkanı Murtaza Öz, “Çünkü çok ciddi bir yolcu potansiyeli var. Ordu’nun yanı sıra Giresun ile birlikte düşünüldüğünde burada 100 bine yakın bir nüfus var.  Bilindiği üzere direk uçuşlar vardı kaldırıldı. Direk uçuşların olduğu dönem de uçakların dolu kalktığına şahit olduk. Uçak seferlerinin aktarmalı olması daha önceden 80 lira seviyesinde olan otobüs biletlerinin 150 liraya çıkmasına neden oldu. O nedenle bu uçuşlar mutlaka yeniden başlamalı. Bu konuda siyasetçilerimiz de bizi yalnız bırakmamalı.” dedi.

En kısa uçuş 4 saate yakın sürüyor

Ordu-Giresun Havaalanı’ndan İzmir uçuşlarının kaldırılmasına ciddi bir tepkinin olduğunu ifade eden İzmir Yeşil Giresunlular Derneği Başkanı Erdoğan Haliloğlu ise, “Bizim Ordu-Giresun Havaalanına en kısa uçuşumuz şu anda 3 saat 15 dakika. 9 saati bulan aktarmalı uçuşlar da oluyor. Buradan Trabzon’a direk uçuş var. 1,5 saate Trabzon’a geliyorsunuz ama Havaş’la Trabzon-Giresun-Ordu arası 3,5-4 saat zaman alıyor. Bu seyahati eziyet haline getiriyor.” diye konuştu. HABER MERKEZİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar