Bir yılda 3 buçuk milyon liralık tasarruf

Auto King YKB Karakaya, “Bir yılda onarım değil de parça değişimine gitmiş olsaydık. Ülke ekonomisinden ve müşterimizin cebinden çıkan para 3 buçuk milyon lira olacaktı.”

info@karadenizekonomi.com / 26.11.2019

Bir yılda 3 buçuk milyon liralık tasarruf

2009 yılında kurulan ve 40 kişilik ekibi ile Ordu'nun en büyük araç bakım merkezlerinden biri olan Auto King Yönetim Kurulu Başkanı Umut Karakaya tozlu, yağlı, gürültülü bir ortamın aksine oto tamirciliğine yeni bir soluk getirdiğini belirterek şöyle konuştu; “Büyüklük ve yapılan hizmetleri ölçü aldığınızda Karadeniz Bölgesi'nin en büyük servisiyiz. Yaptığımız işçiliğin onarımının tam 2 yıl garanti veriyoruz. İşlerimizde kazan-kazan formülünü uyguluyoruz. Onarım yaptığımız araçlarda hem biz hem müşterimiz kazançlı çıkıyor. Ben işçilik ücretimi alıyorum, müşterim de parça değişmeden hasar onarıldığı için daha az bir maliyetle karşılaşıyor. Bu durum hem benim için hem müşterimiz için en önemlisi de ülke ekonomimiz açısından kar oluşturmaktadır. Mesela; bugün bir aracın tamponu bin liradan başlıyor 20 bin liraya kadar çıkıyor. Aracın yürüme aksamına hiçbir engeli olmayan plastik bir tamponu tamamen değiştirmemize hiçbir gerekçe yok. Biz, basit olanı seçmiyoruz, onarma yoluna gidiyoruz. Bir yıllık onarım listemize baktığımızda tamir ücreti olarak şirketimize 50 bin lira kalmış görünüyor ama parça değişimine gitmiş olsaydık ülke ekonomisinden ve müşterimizin cebinden çıkan para 3 buçuk milyon lira olacaktı. Yedek parçaların büyük bir bölümü yurtdışından geldiği için hem ülkemizi hem de müşterimizi düşünmek zorundayız"

Müşteriye araç temin ediyoruz

Çağın gerisinde kalmadan müşteri odaklı bir hizmet sunduklarının altını çizen Karakaya, “Müşterimizle hiçbir zaman haklı veya haksız kimdir diye diyaloğa girmiyoruz.  Sorun odaklı çalışıyoruz, bizi farklı kılan da bu zaten. Çağın hiçbir zaman gerisinde kalmıyoruz yeni çıkan ekipmanları takip edip hemen satın alıyoruz. Ayrıca müşterimizin araçlarının hasarlarını giderirken, onla işlerinden geri kalmasın diye aldığımız 4 adet otomobili, aracı bizde tamirde iken araçsız kalan müşterilerimize ücretsiz olarak veriyoruz. Böylece müşterilerimiz işinden de geri kalmamış oluyor.” diye konuştu.

Yaptıklarımız örnek alınıyor

Sektörde bizim yaptıklarımızı model alıp sanayide iki-üç dükkanı birleştirerek işyerleri açan hatta bizim duvar boyamızın rengine kadar aynı formatı kullanan meslektaşlarımız oldu. Konseptimiz, mesleğe duyulan saygıyı arttırdığı gibi, bu işi yapmak isteyenlere de ışık tutuyor. Sektörü bambaşka bir yere getirdin çıtayı çok yükselttin diyenler oluyor. İnşallah daha da yükseklere çıkacak.” dedi. HABER MERKEZİ

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar