Çakallı menemeni iş kapısı oldu

Samsun’un özel lezzetlerinden “çakallı menemeni” birçok iş yeri için istihdam kapısı haline geldi. Onlardan bir yenisi de Ordu’da açılan Ayyıldız Cafe açılalı henüz iki ay olmasına rağmen çakallı menemeni ile dikkat çeken cafe öğrencilerin ve çevre esnafının yeni uğrak yerlerinden biri oldu.

info@karadenizekonomi.com / 10.02.2020

Çakallı menemeni iş kapısı oldu

Henüz çok kısa bir geçmişi olmasına rağmen kaliteli sunumu ve birbirinden lezzetli ürün çeşitleri ile yoğun ilgi gören Ayyıldız Cafe’de gün sabahın erken saatlerinde kahvaltı servisi ile başlıyor. Gezginlerin damak tadını çatlatan Çakallı menemenini Ordu’da deneyebileceğiniz nadir adreslerden biri olan işletme çekirdek kadrosu ile adeta harikalar yaratıyor. İşletmenin başındaki isim Musa Gürsoy’un ilginç hikâyesini birazdan anlatacağız. Ama öncelik aşçı Yalçın Usta’nın olsun istedik. İşin ehli olan Yalçın Usta, “sırrı kendinde saklı” lezzetleri müşterilerine sunmak için her sabah saat 06’da mutfağın başına geçiyor. Yıllar boyunca çeşitli mekânlarda çalışan maharetli usta, yeni mutfağında gün boyu yaptığı menemenin yanı sıra öğle servisinde her gün değişen 4 çeşit menüsü ile bölgedeki esnafın ve öğrencilerin de uğrak yeri oldu adeta.

Nagoya’da 13 yıl

Gelelim mekanın sahibi Musa Gürsoy’a ve ilginç hikayesine. Kimilerine göre sınırları içinde beş bin kadar Orduluyu barındıran Japonya’nın dördüncü büyük kenti Nagoya’da 13 yıl yaşayan Musa Gürsoy, orada kurduğu inşaat şirketine rağmen doğduğu topraklara dönme kararı aldığında bu işi yapacağına karar vermiş zaten. 2007 yılında başlayan hikâyenin geri kalanını kendisinden dinliyoruz. “29 yaşımdaydım… Burada yaşanan ekonomik zorluklar beni Japonya’ya attı adeta. Üç aylık bir vize ile gittiğim Nagoya’da tam 13 yıl boyunca yaşadım. İstikrarlı ekonomisi ile dünyanın en önemli ülkelerinden biriolan Japonya’da iş alanı daha çok inşaat üzerine kurulu olduğundan bu işe en yakın olan biz Türklerin inşaat becerilerini burada da sergilediğini fark ettim. İş olanakları çok yüksek bu şehirde yeme içme kültürü bize pek uygun olmadığından yıllar içinde alışmakla birlikte sadece para kazanıp dönmeyi kafama koymuştum. Zaman beni yanıltmadı. Bir yıkım firması kurdum güzel işler yaptım. Sonra da doğduğum topraklara dönüp böyle bir mekânı hayata geçirdim.” REŞAT GÜNGÖR / KARADENİZ EKONOMİ GAZETESİ

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar