ÇAYKUR, 110 ülkeye ihracat yapıyor

·ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, “ÇAYKUR olarak toplamda 110 ülkeye ihracat yapıyoruz. Avrupa'da 38, 37 Afrika ülkesi, 15 Asya ülkesi, 14 Ortadoğu ülkesi ve 6 Amerika ülkesinde pazar oluşturduk" dedi.

info@karadenizekonomi.com / 19.02.2018

ÇAYKUR, 110 ülkeye ihracat yapıyor

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, 2017 yılsonu itibarıyla 110 ülkeye ihracat yaptıklarını, Irak'ta yeni pazar oluşturmak için çalıştıklarını söyledi. Geçen yılsonunda kuru çay stoklarının 112 bin ton olduğunu söyleyen Sütlüoğlu, şöyle devam etti: "Bugün itibarıyla 84 bin ton stok ile devam ediyoruz. Toplamda 1 milyar 75 milyon lira ürün bedeli ödemesi yaptık. 2017 yılı sonu itibarıyla kuru çay satışımız ise 106 bin tondur. Bayilerimizin stok yükünü azaltmak için bu yıl bayilere satışlarımızı biraz kısmış olduk. Yeni ürünümüz soğuk çay Didi'de 113,3 milyon litre satış yapıldı. Bunun 8,5 milyon litresi ihracattır“ dedi.

Organik çay ile dünya pazarında birinci olacağız

Organik çayın en önemli projeleri olduğunu belirten Sütlüoğlu, "Organik çay insan sağlığını ilgilendiren, ekonomik olarak daha yüksek gelire imkân verecek, dünya pazarında rakipsiz olmak için önemli bir proje. Çalışmalar sürüyor. 2017 yılı itibarıyla 25 bin 460 ton organik çay alımı yaptık. 40 bin dekar alanda organik çay tarımı yapıyoruz. 138 milyon lira organik çay üretimine destek verdik." diye konuştu.

Hedefimiz, çaylıkların tamamını organik yapmak

Verimin düşmemesi için doğru gübre uygulaması yaptıklarını anlatan Sütlüoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Alanda fiilen uygulama yaparak doğru neticeleri aradık. 22 firmanın uygulamalarını değişik toprak ve iklim koşullarında denedik. Denemeler sonucunda 3 gübrenin çok iyi sonuçlar verdiğini gördük. Hedefimiz, çaylıkların tamamını organik yapmak. Böyle bir imkânımız var. Organiğe geçmemek veya gecikmek çok yanlış bir uygulama olur. Bunu ötelemek, yoğurdu üflemek doğru şeyler değil. Buna karşı çıkanlar büyük vebal yükleniyor.” HABER MERKEZİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar