Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize'de Tarım Gündemini Değerlendirdi

Rize'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan,Fındığa desteğin Alan Bazlı Destek ödemeleriyle devam edeceğini söyledi.

info@karadenizekonomi.com / 17.05.2016

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize'de Tarım Gündemini Değerlendirdi

''Fındığa gerekli destek veriliyor''

Tarımsal üretim içinde fındık üreten çiftçilerimize gerekli desteği veriyoruz.Bu desteklerin Alan Bazlı Destek ödemeleriyle devam edeceğinide sözlerine ekledi.

''Kivi endüstrisi kurun''

Rizeli çiftçilerden kivi üretimine önem vermelerini isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kivi olayını hafife almayalım. Çok bereketli bir ürün ve gerçekten bunun endüstrisini kurmak suretiyle de kivide Rize çok ciddi bir konuma ulaşabilir." açıklamasında bulundu.

''Çay asıl kazanç oldu''

Türkiye'nin neresine giderseniz gidin çay deyince akla Rize'nin geldiğine dikkati çeken Erdoğan, "Çayı ek değil, asli kazanç kaynağı haline getirerek, hem kalitenin yükseltilmesini hem de üretimin artırılmasını sağladık. Sadece geçtiğimiz yıl, ÇAYKUR aracılığıyla çay üreticilerimize ödenen bedel, 1,1 milyar liradır. Ayrıca, 2004 yılında destekleme kapsamına aldığımız çay üretimi için çiftçilerimize bugüne kadar 1,6 milyar lira nakit ve hibe desteği verildi." dedi. Çay üretiminde ve ticaretinde önemli bir yeri olan ÇAYKUR'u yeni yatırımlarla modernize ettiklerini ve büyüttüklerini dile getiren Erdoğan, Rize'nin çay üretimi konusundaki iddiasını her geçen yıl daha da güçlendirdiklerinin altını çizdi. 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar