Dünya'nın En Büyük Gıda Fuarın da KARİMEX

106 Ülkeden 6 Bin Civarı Katılımcı Firma Ürünleri Sergileyecek

info@karadenizekonomi.com / 20.10.2014

Dünya'nın En Büyük Gıda Fuarın da KARİMEX

Sial Uluslararası Gıda Fuarı 2012 yılında 21-25 Ekim tarihleri arasında Paris’te Nord Villepinte Fuar alanında Fransa’nın önde gelen fuar organizatörleri arasında yer alan EXPOSIUM Grubu tarafından düzenlenecek. Sial Gıda Fuarında 5 gün boyunca dünya gıda sanayisi turu yapılabilecek, yeni gelişmeler incelenebilecek, iş imkanları yaratılacak ve bir çok eğlenceli deneyim yaşanacak.

2 yılda bir organize edilen fuarda bu yıl 106 ülkeden 6 bin civarında katılımcı firma ürünlerini sergileyecek. Almanya,Belçika, Çin, İspanya, Fransa, Yunanistan, İtalya, Hollanda, Türkiye ve ABD en çok katılım sergileyen ülkeler olacak. Fuara ayrıca Fransa’dan ve dünyadan 130 ulusal ve bölgesel katılım olacak.Türkiye fuara kalabalık bir katılımcı ve ziyaretçi grubu ile katılacak.

SIAL Paris fuarında KARİMEX


Ortadoğu ülkeleri arasında katılımcı olarak birinci sırada bulunan Türkiye, 2012 yılında fuara katılımda yüzde 83 artış sergiliyor. Türkiye 2010 yılında stand alanı olarak 6. büyük katılımcı ülke konumundaydı ve 180 firma ile fuara katılmıştı. Türkiye milli katılımında Şekerleme-çikolata ve içecek sektörleri yükselen sektörler olarak öne çıkıyor.

Ordu'nun fındık sektörü'nün köklü firmalarından Karimex Gıda da Bu yıl 50. düzenlenen Sial Fuarında katılan firmalar arasın da.Paris de düzenlenen Fuara Firmanın Yönetim Kurulu Üyesi Emrah Albayrak katılarak 19-23 Ekim  Tarihleri  Arasın da işlenmiş ve ileri derecede fındık ürünlerini  5. Hol E 194 numaralı standta ziyaretçilerinin beğenisine sunuyor.

Şekerleme Ve Çukalata da Türkiye Yükselişteki Pazarlar Arasında Yer Alıyor

Fuarın Genel Müdürü Valerie Lobry fuar hakkında bilgi verdi. Gıda sektörünün dinamik bir küresel pazar olduğunu söyleyen Lobry, gelişmiş olup halen yükselişteki pazarların Avrupa, ABD, Çin, Japonya olduğunu belirtti

Valery Lobry, en önemli ve en fazla büyüyen sektörleri ve aşama kaydeden ülkeleri de şöyle kaydetti: 

Süt ürünleri: İsviçre, Avusturya, Almanya, Belçika, İspanya, Fransa, Yunanistan, Hollanda, Polonya. 

Şekerleme-çikolata: Türkiye, Çin, Belçika, Almanya, İspanya. 

Baharat: Çin, Yunanistan, Cezayir, Japonya

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar