EMITT turizm profesyonellerini ağırlayacak

EMITT, 30 Ocak-2 Şubat 2020'de dünya turizm profesyonelleri ve tatil tüketicilerini 24’üncü kez ağırlayacak.

info@karadenizekonomi.com / 6.01.2020

EMITT turizm profesyonellerini ağırlayacak

Dünyanın en büyük dört turizm fuarından biri olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), 30 Ocak-2 Şubat 2020'de dünya turizm profesyonelleri ve tatil tüketicilerini 24’üncü kez ağırlayacak. 24. EMITT Turizm Fuarı, 30 Ocak-2 Şubat 2020'de İstanbul'da gerçekleştirilecek. EMITT, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yolları’nın kurumsal sponsorluğunda, KOSGEB’in desteğiyle, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği’nin (TTYD) iş ortaklığında, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde yapılacak.

Fuarda, turizm sektörünün pazarlama ve hizmet boyutlarında dijitalleşmesi sürecine ağırlık verilirken, ziyaretçiler çok sayıda teknolojik gösteriye de şahit olacak. HTC Vive işbirliğiyle her günün temasına özel VR içerikleriyle, turizm profesyonelleri Sanal Gerçeklik teknolojisinin etkin kullanımını deneyimleyebilecek ve teknoloji sohbetlerine katılabilecek.

‘’Teknoloji ve seyahat severlerin ilgi odağı olacak’’

VR teknolojisi aracılığı ile ziyaretçilerin deneyimleyeceği sanal sergi Mona Lisa: Beyond The Glass, EMITT’in en ilgi çekici etkinliklerinden biri olacak. Louvre Müzesi’nin ve Mona Lisa’nın teknolojiye taşınması, dijitalleşmenin turizmde oynadığı kilit role ışık tutacak. Fuarın 3’üncü gününde VR teknolojisi ile bu seferki durak, dünyanın en eski kült yapılar topluluğu olarak tarihe geçen Göbeklitepe olacak. 2019 yılının Göbeklitepe yılı ilan edilmesi üzerine bu destinasyon, 1 Şubat Cumartesi günü, “Tarihi Değiştiren Göbeklitepe ile Turizmi Dönüştürmek Mümkün mü?” başlığıyla konferans sahnesinde mercek altına alınacak. Katılımcılarına ayrıca, Google Earth VR ile Tokyo’nun kalabalık caddelerinden Roma’da tarihi Kolezyum’a, tüm dünyayı adeta İstanbul sokaklarında yürüyormuşcasına dolaşma ve dijital olarak deneyimleme fırsatı sunacak. Sanal gerçeklik teknolojisini farklılaştırma ve daha gerçekçi görüntüler elde etme yolundaki çalışmanın ürünü olan Uzaysal Fotogrametri (fotoğraflı haritacılık) tekniğiyle, EMITT ziyaretçileri, Köln Katedrali’ni ziyaret edip müze ziyaretçilerinin bile giremediği alanları deneyimleyebilecek. Prestijli South by Southwest (SXSW) festivalinde ödül kazanan ekibin elinden çıkan bu iş, tüm teknoloji ve seyahat severlerin ilgi odağı olacak.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar