‘’Emlak sektörü hakettiği itibara ulaşacak’’

Emlak işletmelerinin karşılaştığı haksız ticari uygulamalar ve yönetmeliğinin uygulanmasında karşılaşılan sorunlar sektör temsilcileri tarafından ele alındı.

info@karadenizekonomi.com / 10.07.2019

‘’Emlak sektörü hakettiği itibara ulaşacak’’

İstanbul’da gerçekleştirilen “Emlak Müşavirliği ve Emlak Sektöründe Yaşanan Uyuşmazlıklar” toplantısında mevzuat, uygulamada karşılaşılan sorunlar ve bu sorunlara çözüm önerilerine ilişkin sektör temsilcileri ile istişarelerde bulunuldu. Avrupa Komisyonu kapsamındaki Tüketicinin Korunmasının Güçlendirilmesi isimli proje kapsamında dört ana başlıkta yapılan toplantıda tüketici uyuşmazlıkları, ticari reklam ve haksız ticari uygulamalar, mesafeli sözleşmeler kapsamındaki sorunlar ve taşınmaz ticareti yönetmeliğinin uygulanmasında karşılaşılan sorunlar ile mevzuattaki değişiklik ihtiyaçları masaya yatırıldı.

Emlak müşavirliği ele alındı

Yapılan toplantıda özellikle emlak sektörde yaşanan problemleri konunun ilgilileri ile birebir aktarma fırsatı bulduklarını belirten Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı “Farklı konu ve başlıklarda emlak müşavirliği kapsamında yaşanan sorunları ve bunlara çözümlerini gün boyu farklı açılarla ele alma fırsatı bulduk. Odalarımız ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, bakanlık yetkilileri, emlak portalları ve franchisee firmaları katkılar sağladı. Sektörümüzün hak ettiği itibara ulaşması konusunda önemli bir adım atıldı” dedi.

‘’Sağlıklı işleyen bir sisteme kavuşacağız’’

Emlak işletmeleri ve tüketicilerin haklarının korunmasını konusunda birçok düzenlemeye ihtiyaç olduğunu belirten Özelmacıklı “İşleme esas evraklardan, tapu işlemlerine, proje ve yabancılara satıştan devremülk problemlerine birçok tüketici problemi toplantıda konuşuldu. Ayrıca emlak işletmelerinin karşılaştığı haksız ticari uygulamalar ve yönetmeliğimizin uygulanmasında karşılaşılan sorunlar sektör temsilcilerimiz tarafından dile getirildi. Bu düzenlemeler sonrasında gelecek dönemde sağlıklı işleyen bir sisteme kavuşabiliriz” dedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar