En büyük hayalim Ordu’ya uluslararası bir müze kurmak

Hepimiz içimizde cevaplamamız gereken bir soruyla doğuyoruz: “Ben bu dünyaya ne yapmak için geldim?”. Bunca yıl o kadar çok fazla marka için iş yaptım ki ama hiç birini kendi işim gibi tam sahiplenemiyorum.

info@karadenizekonomi.com / 17.06.2014

En büyük hayalim Ordu’ya uluslararası bir müze kurmak

Çünkü varlık nedenimizi bize hissettiren kendimize ait konular için çalışmamız gerekiyor. Bu anlamda benim İstanbul için yapabileceğim çok şey yok. İstanbul’da bir şey yapmak için 100 enerji harcıyorsam, Ordu için 10 enerji harcayarak çok daha değerli işler yapabiliyorum ve yaptığımın karşılığını manevi olarak fazlasıyla alıyorum. Genlerimiz doğduğumuz yerde kendimizi daha iyi hissettiriyor bize. İstanbul’da doğup büyüyenler belki farkında değil bu durumun ama Anadolu’dan gelenlerin, ya da yurt dışına göçenlerin, gittikleri yerde kendi köylerindeki hayatı kurmaya çalışmaları bu yüzden. Böyle mutlu oluyorlar. İstanbul’a kebapçılar, pideciler göçlerle beraber geldi. Amerika’da İtalyan ve Çin mutfağının yayılması hep bu göçler yüzünden. İnsanoğlu’nun doğduğu topraklara özlemi hiç bitmeyecek. Ben de Ordu’dan İstanbul’a gelirken farkında olmadan sosyal ve kültürel malzemeler getirmişim yanımda. Çalışma masamda zamanla kendi küçük memleketimi oluşturmuşum. Ajansın yoğun temposuna rağmen bu işleri yapmak beni dinlendiriyor. 2003 yılında “Oksijenin Yurdu ORDU” diye bir logo yapmıştım. “Kültüre, sanata, spora, çevreye, tarihe oksijen veren şehir” konseptiyle çalışmalara başladık, devam ediyoruz. Futboldan anlayan biri değilim ama Orduspor markasına mesleki tecrübelerimi aktarıp değer katmak için kulüp yönetimindeyim. Ordu Valiliği ile iki yıldır Ordu Karadeniz Kitap Fuarı, Ordu Belediyesi ile dört yıldır Uluslararası Edebiyat Festivali düzenleniyoruz. Ben bunların danışma kurulundayım ve markalaşma çalışmalarını, afiş, logo gibi tasarımlarını yapıyorum. Ordu Belediyesi bize Taşbaşı Mahallesi’nde tarihi bir evi tahsis etti. Orasını hem Plastik Sanatlar ve Fotoğraf Sanatçıları dernek merkezi hem de Sanat Galerisi haline getirdik. İki ay süren, yılda 6 sergi açılacak. İlk olarak Ara Güler Fotoğraf Sergisi açtık. Çevre il ve ilçelerden de ziyaretçi akınına uğrayan sergiyi yaklaşık olarak on bin kişi gezdi. Ş̧imdi Yurdaer Altıntaş Afiş Sergisi var. Ordu Üniversitesi’nde Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü de açılacakmış. Belli aralıklarla gidip eğitim verebilirim ama en büyük hayalim Ordu’ya uluslararası bir müze kurmak.

ETİKETLER;
Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar