“Ev alan kazanır”

Nef’in Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, “Türkiye’de konut fiyatları döviz bazında hiç bu kadar uygun olmamıştı. 2002 seviyesindeyiz. Bugün alım yapan kazanır" açıklamasında bulundu.

info@karadenizekonomi.com / 5.06.2018

“Ev alan kazanır”

Nef’in Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, Türkiye'de konut fiyatlarının döviz bazında 2002 fiyatları ile aynı olduğunu ifade etti.

Son 2 yıldır yaşanan yüksek maliyet artışına rağmen neredeyse yerinde sayan konut fiyatları, yapılan yasal düzenlemeler ve markalı konut geliştiricilerinin kampanyaları sonrası ciddi oranda geriledi. Konut kredi faiz oranlarının yüzde 0,98’e çekilmesinin yanı sıra tapu harcında ve KDV oranlarında yapılan indirimlerle başlayan bu rüzgâra, markalı konut sektörü ile birlikte ek yüzde 20 indirim kampanyası başlatarak destek olduklarını hatırlatan Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, “Türkiye’de konut fiyatları döviz bazında hiç bu kadar uygun olmamıştı. 2002 seviyesindeyiz. Konut kredi faiz oranı olarak ise 2002’den daha iyi bir tablo söz konusu. Aslında çok cazip bir dönem. Doğruya doğru, alım yapan kazanır” dedi. Toplumda önemli bir kesimin bunun farkında olduğunun altını çizen Erden Timur, “Biz Nef olarak bu sene ilk 5 ayda 824 milyon TL’lik satış yaptık. Geçen sene ilk 5 aya kıyasla yüzde 70 büyüme yaşadık. Aslında ev almanın tam zamanı olduğunu fark eden önemli bir kitle de yok değil” dedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar