Ferrero verim ve kaliteyi arttırıyor

Ferrero firması Trabzon'un ardından Ordu’da iftar programı düzenledi. Ferrero Fındık Türkiye Genel Müdürü Gagliasso Trabzon’da yaptığı konuşmada yapılan çalışmalarda verim ve kalitenin arttığını vurguladı.

info@karadenizekonomi.com / 30.05.2018

Ferrero verim ve kaliteyi arttırıyor

Ferrero firması, Karadeniz iş dünyası ile iftarda buluştu. Önceki gün Trabzon’da yapılan iftar yemeğine Ferrero Fındık Türkiye Genel Müdürü Stefano Gagliasso, Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Edip Sevinç, Ulusal Fındık Konseyi Başkanı Sebahattin Arslantürk, Of Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Zühal Akyüzlü, Doğu Karadeniz İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Trabzon-Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi, Ferrero Kurumsal İletişim Direktörü Yasemin Taşkın ve çok sayıda basın mensubu katıldı... Dün akşam Ordu Anemon Otel’de düzenlenen iftar yemeğine ise, Ferrero Kurumsal İletişim Direktörü Yasemin Taşkın, Ferrero Tarım Direktörü Ersin Arısoy, Ünye Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Uslu, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar, Giresun Gazeteciler Cemiyet Başkanı Bekir Bayram’ın yanı sıra Giresun ve Ordu basını katıldı.

Kapasite Artıyor

Ferrero Fındık Türkiye Genel Müdürü Gagliasso, Trabzon’da yaptığı konuşmadaTürk fındığı Ferrero ürünlerini farklılaştıran ve küresel marka olmasını sağlayan en önemli hammaddelerden biridir” dedi ve şöyle devam etti: "Bunun için, her Ferrero ürünü aynı zamanda Türk fındıklarınında küresel bir elçisidir. Fındığın yarattığı değerle Ferrero dünyanın en büyük 19. fabrikasını Manisa’da kurdu. Kapasitesini arttırmaya da devam ediyor.”

“5 yılda 35 bin çiftçiye ulaştık”

Ferrero Fındık Türkiye Genel Müdürü Gagliasso, Türk fındığının kalitesini ve küresel rekabet gücünü arttırmak için paydaşlarıyla, bahçelerde de birlikte çalıştıklarına dikkat çekerek; “Değerli Tarım Projesi ile 5 yılda 35 bin çiftçiye ulaştık. Verimlilik ve kârlılıkta yüzde 30 artış gerçekleştirdik. Hedefimiz olan 50 bin çiftçiye 5 yılda ulaşacağız. Bu tablo, değer yaratmak için değerleri paylaşma taahhüdümüzün bir sonucudur” dedi.

Ferrero ürünlerine olan talebin aynı zamanda Türkiye’nin fındık üretimindeki başarısını ve mükemmelliğini ortaya koyduğuna işaret eden Stefano Gagliasso; "Türkiye için yaptığımız planlar ve bütün bunlara katkı yapan insanları değerlendirmemiz gerekiyor. Bunların içinde üreticiler yapılan iş ve bu işin oluşturulmasında büyük katkısı olan kesimdir" diye konuştu. 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar