‘’Fındığı En İyi Kalitede İşleyip Tüm Dünyaya Tanıtmak’’

Durak''Fındıkta kalite olmazsa ürün çokluğu hiçbir işe yaramaz''

info@karadenizekonomi.com / 22.04.2016

‘’Fındığı En İyi Kalitede İşleyip Tüm Dünyaya Tanıtmak’’

Durak Fındık,1960’lı yılların başında Mehmet Ali Durak tarafından kurulmuş olup,1988 yılında Durak Fındık Sanayi ve Ticaret A.Ş. ünvanını alarak faaliyetlerini sürdürmekte.. İlk kez 1967 yılında ihracat yapmaya başlayan firma şuanda 2 adet fındık kırma tesisi Sakarya ili Hendek ilçesinde,1adet 2006 yılında Amerikan Cargill firmasından aldığı Fındık Entegre Tesisi Sakarya ili Hendek ilçesinde ,1 adet fındık kırma tesisi Samsun ili Terme ilçesinde,1 adet fındık kırma tesisi Ordu ili Ünye ilçesinde olmak üzere toplam 5 adet tesisi bulunmakta.Firma bünyesinde yaklaşık 1000 kişi istihdam etmekte ve 29 ülkeye ihracat yapmakta.Türkiye’nin fındık alımında 2’inci,ihracatta ise 5.’inci firması.

Ünye Ticaret Borsası İlk Yönetim Kurulu Başkanı ve Durak Fındık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Durak firmasını ve projelerini anlattı.

Firmamız sektörün en iyilerinden olmak, istihdam yaratmak, Türk fındığını en iyi kalitede işleyip tün dünyaya tanıtmak ve tattırmak, ülke ekonomisine katkıda bulunmak için hizmet vermektedir. Firmamız hedeflerini gerçekleştirmek için, teknoloji ve kapasite artırımı yatırımları yapmaktadır. Durak Fındık A.Ş. olarak daha fazla ülkelere ihracat yapmayı ve ülke ekonomisine döviz kazandırmak için Pazar araştırmaları yapmakta, yurtdışı fuarlara katılmaktadır. Bu doğrultuda çabalarımız sonuç vermekte ve her yıl müşteri portföyümüzü yenilemekteyiz.

Karadeniz İhracatçılar Birliğinin 2014 yılı değerlendirmesinde ihracat yapan firmalar arasında 2’inci sırada yerini alan Durak, müşteri memnuniyetimiz bizi üst sıralara taşıdı diyerek, Fındık sektörü ile ilgili değerlendirmelerde bulundu ve  ''kalite olmadıktan sonra ürün hiçbir işe yaramaz ''diye konuştu.

‘’Türk fındığın geleceği için çiftçimizden başlayarak en son ihracatçısına kadar üretimimiz kaliteli olacak. Bahçelerin bakımına, yaşlanan ağaçların gençleştirilmesine, hasat evrelerinde kaliteli ürün elde etmek için gerekli özen ve hassasiyetin gösterilmesi gerekmektedir. Artan dünya fındık üretimi ile ancak kaliteli ürün ile başa çıkabiliriz. Aksi halde kalitesiz olduktan sonra ürünün çok olması bir şey ifade etmez’ ‘dedi.

Ürün ve hizmetlerimizle müşterilerimize nasıl değer yaratıyorsak, sosyal sorumluluk ve topluma katkı projelerimizle de aynı inanç ve ‘değer yaratmak’ mesajıyla hareket ediyoruz diyen Durak, Sosyal projeleri hakkında da şunları kaydetti.

''Projelerimiz sadece yatırım amaçlı olmayıp sosyal sorumluluk projelerinede yer vermekteyiz.Önceki yıllarda’’Fındıkta önceliğimiz Kalite Projesi 2013’’kapsamında Durak Fındık A.Ş. çiftçilere 25 bin çuval dağıttı.Çocuk işçiliğine ‘’Hayır’’projesi kapsamında 400 okul ve 60 bin öğrenciye ödüllü resim yarışması düzenledi.Yönetim olarak proje karar aşamasında günün koşullarına göre proje içeriğine karar verilmektedir.Bu nedenle ileriki projelerimizin neler olacağına ozaman karar vereceğiz''

Son olarak eski bir Ticaret Borsası Başkanı olarak Boralar hakkında da görüşlerini ifade eden Durak,şunları söyledi.

‘’Ticaret Borsaları ürün tescillerinin yanında ,üyelerinin haklarını menfatlerini koruyup kollayan örgütlü kuruluşlardır.Aynı zamanda devlet adına ürünlerin otokontrolünü sağlar.Ayrıca üyeleri kaliteli ürün alımında birlilendirmeli,üyelerin sorunları var ise onlarla ilgilenmeli ve çözüm önerileri getirmelidir.Böglenin gelişimi için,fındıkta kaliteyi artırmak için varsa Avrupa Birliği ile ortaklaşa projeler yürütmelidir’’dedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar