"Fıstığın yerini fındık aldı"

Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice, fıstık fiyatlarındaki anlık yükselişin ardından esnafın fındıklı baklava üretimine ağırlık verdiğini söyledi.

info@karadenizekonomi.com / 11.06.2018

Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice de Ramazan Bayramı’nın federasyona bağlı tatlı, şeker ve pastacı esnafı için çok önemli olduğunu söyledi.

Bilinçli tüketici sayısının artmasıyla geçmiş dönemlere kıyasla daha kaliteli şeker ve çikolata üretimi yapıldığını ifade eden Yenice, esnafın şeker ve çikolata satışlarından memnun olduğunu kaydetti.

“SAĞLIKLI BİR ADIM”

Yenice, tatlıcı esnafının fıstık fiyatlarındaki anlık yükselişten dolayı sıkıntılı bir süreç geçirdiğini vurgulayarak, “Fıstıklı baklava satışları hala devam ediyor ancak esnafımız bu konuda cevizli ve fındıklı baklava üretimine ağırlık verdi. Bu da bence oldukça sağlıklı adım. Çünkü fıstığın gerçek rakamı bu değil, olmamalı da. Zaten bu konuda yaptığımız pasif direnişle fıstığın fiyatı son zamanlarda yaklaşık 50 liraya kadar düştü. Ümit ediyoruz ki önümüzdeki günlerde Bakanlığımızın alacağı tedbirler ithalatla birlikte çok daha sağlıklı bir fiyat bandına oturacak bu rakam.” diye konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar