HSBC Türkiye Gönüllüleri Ordu’da Ulugöl ve Çepekli Gölü kıyılarını temizledi.

''Gönlümüzden Geçen Toplum için Daha İyi Bir Gelecek''

info@karadenizekonomi.com / 28.10.2015

HSBC Türkiye Gönüllüleri Ordu’da Ulugöl ve Çepekli Gölü kıyılarını temizledi.

HSBC Türkiye Gönüllüleri; ‘Geleceğe Gönüllüyüz’ programı kapsamında eğitim, toplum ve çevre alanlarında gerçekleştirdikleri projelerle sürdürülebilirlik çalışmalarına devam ediyor. HSBC Türkiye Karadeniz Bölgesi çalışanlarından oluşan 50 gönüllü, Ulugöl ve Çepekli Gölü’nde gerçekleştirdikleri kıyı temizliği kapsamında 40 kg atık topladı.
Yürüttüğü projelerle topluma değer katmayı hedefleyen HSBC Türkiye Gönüllüleri, kıyı temizliği çalışmalarıyla bölge ekosisteminde çok önemli bir yere sahip olan Ulugöl ve Çepekli Gölü’nün doğal güzelliğinin korunmasına destek oldu.
Ulugöl, 2009 yılında Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından “81 İle 81 Tabiat Parkı” projesi kapsamında Türkiye’nin 36. Tabiat Parkı ilan edilmişti. Bir krater gölü olan Ulugöl’ün en büyük özelliği, taşıdığı doğal kaynak değerlerinin ve rekreasyon değerlerinin yüksek olması. Ordu’nun en büyük gölü konumunda bulunan Ulugöl, 80 dekarlık alanı kaplıyor.
Ulugöl'ün 70 metre güneyinde bulunan Çepekli Gölü ise; suyun durgunluğu nedeniyle oluşan ve tüm yüzeyi kaplayan yoğun yosunun oluşturduğu görüntüsüyle orman içindeki mücevher olarak tanımlanıyor.

Geleceğe Gönüllüyüz Programı Hakkında:

HSBC Türkiye bünyesinde yürütülen Geleceğe Gönüllüyüz Programı kapsamında, eğitim, çevre ve toplum alanlarında projeler gerçekleştiriliyor. Geleceğe Gönüllüyüz Programı ile, eğitim alanındaki çalışmalarlaihtiyaç sahibi çocuk ve gençlerin eğitimlerine katkı sağlanırken; çevre alanında, çevrenin korunmasına ve çevre bilincinin geliştirilmesine yönelik projeler hayata geçiriliyor. Toplum alanında yürütülen projelerle ise, toplumun dezavantajlı kesimleri ve sivil toplum kuruluşları (STK) desteklenerek toplumsal gelişime katkı sağlanması hedefleniyor. Program bünyesindeki tüm projeler, HSBC Türkiye çalışanlarının desteği ile hayata geçiriliyor.

HSBC Hakkında

Ülkemizde 1990 yılından bu yana faaliyet gösteren HSBC Türkiye; Bireysel Bankacılık ve Birikim Yönetimi, Kurumsal ve Ticari Bankacılık, Küresel Bankacılık ve Yatırım Bankacılığı ile Özel Bankacılık alanlarında hizmet sunmaktadır. HSBC Türkiye, 2015 yılı 1. yarıyıl itibarıyla 291 şubesi ve dijital bankacılık kanallarıyla müşterilerine finansal çözüm sunmaktadır. Merkezi Londra’da bulunan ve dünyanın en büyük bankacılık ve finans hizmetleri kuruluşlarından biri olan HSBC Grubu; bugün Avrupa, Asya-Pasifik bölgesi, Kuzey ve Güney Amerika, Ortadoğu ve Afrika olmak üzere 72 ülke ve bölgede yaklaşık 6 bin 100 ofisiyle hizmet vermektedir.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar