İKİ BÖLGE ARASINDA TURİZM-KÜLTÜR VE EKONOMİK İŞBİRLİĞİ SAĞLANMALI

Büyükelçilik Ordu-Giresun uçuşlarına %40 destek veriyor

info@karadenizekonomi.com / 14.07.2016

İKİ BÖLGE ARASINDA TURİZM-KÜLTÜR VE EKONOMİK İŞBİRLİĞİ SAĞLANMALI

Ordu-Giresun Havalimanı’ndan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne direkt uçak seferlerinin başlamasıyla birlikte iki bölge arasında turizm, kültürel ve ekonomik işbirliğinin artabileceği vurgulandı.

Kıbrıs'ta Varoluş Hareketi Sözcüsü/ KKTC Karadeniz Kültür Derneği Lefkoşa Eski Başkanı Ordulu Kansu Aksu, Pegasus tarafından gerçekleştirilecek seferlerin Ordu ve Giresun için çok önemli olduğunu söyledi.
Akus, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti ve Türkiye Cumhuriyet Büyükelçiliği tarafından uzun süredir Karadeniz Bölgesi’ne direkt uçuşlarla ilgili 

çalışmalar yapıldığını belirtti.
KKTC’den Türkiye dışında bir başka ülkeye uçuş olmadığına dikkat çeken Aksu,” Kıbrıs halkı Türkiye’de en çok Karadeniz Bölgesi’ni görmek istiyor. Ayrıca burada 20 binin üzerinde Karadenizli vatandaş yaşıyor. Daha önce Trabzon’dan direkt uçuşlar yapılmış ama vazgeçilmiş. Büyükelçilik ve Hükümet Karadeniz uçuşlarının özellikle bölgenin tam ortasında bulunan ve her tarafa ulaşım kolaylığı sağlayan Ordu-Giresun Havalmanı’na yapılmasını istedi.
Yapılan görüşmeler sonunda Pegasus Hava yolları ile anlaşma sağlandı. Türkiye Büyükelçiliği Kıbrıs-Ordu-Giresun uçuşlarının maliyetinin yüzde 40’nı karşılayacak.Bir anlamda uçuşlar süspanse edilecek.
İlk etapta üç ay sürecek olan seferler istenilen doluluk oranına ulaşılsa sürekli olacak”dedi.
ORDU-GİRESUN SAHİP ÇIKMALI
Ordu-Giresun-Kıbrıs seferlerine bir uçuş olarak bakılmamasını isteyen Kansu Aksu,” Bu Ordu için de Giresun içinde bir fırsattır. Bu uçuş sayesinde iki bölge arasında turizm, kültür ve ticari faaliyetler artabilir. Bunun için Ordu ve Giresun Valilikleri, Belediyeler , Ticaret ve Sanayi Odaları adım atmalı.Kıbrıs’ta Ordu-Giresun’da heyetler kurularak görüşmeler yapılmalı.
Kıbrıs halkı bunu bekliyor. Aynı duyarlılığı Ordu ve Giresun tarafı da yapmalı. Bu fırsat iyi değerlendirilmeli” şeklinde konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar