İnşaat Sektöründe toparlanma zaman alacak

​​​​​​​​​​​​​​Selçuk Uçar, “Geride bıraktığımız yılın son çeyreğinde %8,7 gibi ciddi bir oranda daralan inşaat sektörü 2009 küresel krizinden sonraki en kötü performansını sergilemektedir.”

info@karadenizekonomi.com / 17.05.2019

İnşaat Sektöründe toparlanma zaman alacak

Selçuk Uçar, “Geride bıraktığımız yılın son çeyreğinde %8,7 gibi ciddi bir oranda daralan inşaat sektörü 2009 küresel krizinden sonraki en kötü performansını sergilemektedir.”

 

​​​​​​​Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından Edirne’de kaliteli beton üretimi ve beton uygulamasının doğru yapılması amacıyla“Beton Teknolojileri ve Doğru Beton Uygulamaları Semineri” düzenlendi.Seminer’de inşaat sektöründeki ekonomik gelişmeleri değerlendiren THBB Kalite Güvence Sistemi Direktörü Selçuk Uçar, “Geride bıraktığımız yılın son çeyreğinde %8,7 gibi ciddi bir oranda daralan inşaat sektörü 2009 küresel krizinden sonraki en kötü performansını sergilemektedir. Bu yılın ilk göstergeleri, inşaat sektörünün 2019’a da iyi başlamadığını göstermektedir. Her ay üyelerimizin katılımı ile gerçekleştirdiğimiz Hazır Beton Endeksi, yılın ilk 4 ayındaki faaliyet ve beklentinin oldukça zayıf kaldığını ortaya koymuştur. Hem beklentinin hem de güven endekslerinin geçen yılın aynı dönemine kıyasla düşüş göstermesi, önümüzdeki dönemde sektörde toparlanma yaşanma ihtimalini aşağı çekmektedir.” dedi.

 

“Yapılar KGS denetiminden geçmeli”

 

İnşaat sektörünün canlandırılması için önerilerde bulunan Selçuk Uçar, “THBB olarak çözümün, kapsamlı, uzun vadeli, çok yönlü bir yol haritasının ortaya konulması ile sağlanabileceğini düşünüyoruz. Kalite Güvence Sistemi (KGS), denetimleri ile kaliteli ve yüksek dayanım sınıflarında beton üretiminin gerçekleşmesini sağlamaktadır. Beton üretim tesislerinin yerinde denetiminin yanı sıra habersiz ürün denetimleri de gerçekleştiren KGS kaliteli beton kullanımının yaygınlaşmasına katkı sağlamaktadır. Güvenli yapılar için KGS denetiminden geçmiş kaliteli betonun kullanılması bir ön şarttır.” ifadelerini kullandı. HABER MERKEZİ

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar