İtalyanların, Türk fındığı kararına sert tepki

İtalyan Tarımcılar Derneği Coldiretti'nin, Türk fındığını ithal edilen en tehlikeli ürünler listesine koymasına ilişkin hükümetten ve Odalardan sert tepki geldi.

info@karadenizekonomi.com / 18.10.2016

İtalyanların, Türk fındığı kararına sert tepki

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş: "(Türk fındığında kanserojen madde olduğu iddiası) Bu haberi yapanlar, bu konuyu 

gündeme getirenler halt etmişlerdir. Türk fındığı hiçbir şekilde kanserojen olmadığı gibi hiçbir şekilde sağlığı tehdit eden bir nitelikte de değildir. Bu, Türkiye'nin uluslararası alanda, dünyadaki en büyük fındık üreticisi olmasını çekemeyenlerin ortaya çıkardığı manipülatif bir haberdir."

İtalyanların Türk fındığında kanserojen madde olduğu iddiasına başta hükümetten sert tepki gelirken,Ünye Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Uslu bu konuda bu tür söylemlerin mutlaka farklı sebepleri vardır.Fiyat düşürmek gibi farklı farklı nedenler. Her zaman şunu söylerim, Avrupa’da haçlı zihniyeti bitmiyor, her zaman devam ediyor. Bunlara çok itibar etmemek lazım dedi.

Başkan Uslu  yaptığı açıklamada ''Fındık hakkındaki söylentileri okudum ve ben o şekilde düşünmüyorum. Bu sene fındıkta çürük çok fazla. Bu çürükten dolayı fındıkta aflatoksin oluşabilir. Devamında da küflenme olabilir. Bunlar fındıktan beklenen durumlar. Ama Avrupa’ya giden fındıklar belirli laboratuvarlardan geçiyor.Avrupa’ya küflü fındık gitmiyor , o açıklama bence açıklama yapanların asparagas bir haberleridir.İtalya denen memleketin en iyi rekoltesi 120 bin ton dur.İtalyanlar bizim en büyük fındık alıcılarımızdan biridir ve Türk fındığını almadan yapamazlar''dedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar