Karadeniz'e Kıyısı Olan Ama Limanı Olmayan Bir İl konumundayız

Yük Taşıma Limanı Ordu'ya Gereklidir

info@karadenizekonomi.com / 3.02.2015

 Karadeniz'e Kıyısı Olan Ama Limanı Olmayan Bir İl konumundayız

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ufuk Ünal, Ordu’daki liman eksikliğinin sadece Ordu’nun değil, bölgenin sorunu olduğunu belirten Başkan Ünal, liman eksikliğinin üzücü bir hadise olduğunu söyledi.

Ordu’ya yük limanının gerekli olduğunu söyledi. Sivas ve Kayseri’nin Ordu üzerinden ihracat yapmak istediğini belirten Ünal, bölge illerinin Ordu’ya liman yapılmasını beklediğini kaydetti. 

Yük Taşıma Limanı Ordu'ya Gereklidir

Başkan Ünal Karadeniz Ekonomi'ye yaptığı özel açıklamada  “Ordu’da limana gerçekten ihtiyaç olduğunu ispatlamamız gerekiyor. Liman aynı zamanda bir işletmedir. Bu liman buraya yapıldığı zaman bu işletmenin Ordu’dan kar elde etmesi lazım. Yani ihracat rakamlarının iyi olması gerekir. Sivas ve Kayseri ihracatını Ordu üzerinden yapmak istiyor. Bunun gibi başka iller yine var. Yani bu sadece Ordu’nun bir ihtiyacı değil bölgenin de buna bu anlamda limana ihtiyacı var. Dolayısıyla yük taşıma limanı Ordu’ya gereklidir” diye konuştu.

 Karadeniz'e Kıyısı Olan Ama Limanı Olmayan Bir İl konumundayız

“Karadeniz’e kıyısı olan ama limanı olmayan bir il konumundayız. Bu bizim için üzüntü vericidir. İhracat rakamlarına baktığımızda bir düşüş görüyoruz. 2010 yılında ortalama 351 milyon, 2011’de 386 milyon, 2012’de 334 milyon, 2013’de 169 milyon lira ve 2014 yılında 200 milyon lira. Bunlar çok düşük rakamlardır ve istediğimiz ölçüde değildir.  Bizim ihracat rakamlarımızı artırmamız gerekir.”

ETİKETLER; OTSO Ufuk Ünal Lİman
Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar