“Kooperatifler bünyesinde örgütlenmeliyiz”

Şavşat Belediye Başkanı  Acar; “Kapitalizmin doğaya, emeğimize, ürünümüze ve yaşamımıza karşı saldırılarına, küçük üreticiler olarak karşı koymalıyız. İşte bu nedenle Şavşat Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kurulumunu gerçekleştiriyoruz.”

info@karadenizekonomi.com / 3.09.2019

“Kooperatifler bünyesinde örgütlenmeliyiz”

Şavşat Belediyesi tarafından “Tarımsal Kalkınma ve Üretim Faaliyetleri Tanıtım Programı” düzenledi. Şavşat Belediyesi’nin 150 günlük icraatlarının video olarak gösterildiği toplantıda açılış konuşmasını yapan Şavşat Belediye Başkanı Nihat Acar; “Bugün burada tarımsal kalkınma çalışmalarımızı ve geçen 150 gün içerisinde yaptığımız hizmetleri değerlendirmek üzere toplanmış bulunuyoruz. Geleceğin tarımda ve üretimde olduğunu biliyor ve bu bilinçle hareket ediyoruz. Yerel kalkınmanın yolu üretimden geçmektedir. Artık hedefimiz yerel üretmek ve tüketmektir. Gelecek yıl üretim ve tarımda önemli adımlar atacağız. Özellikle belirli konulara odaklanıp daha kaliteli üretim yapmak, yerel tohum bankası kurmak ve yerel pazarı geliştirmek noktasında ciddi hamleler yapacağız. Günümüzde tükettiğimiz birçok gıda tarım ilaçlarıyla zehirlenmiş olarak soframıza gelmektedir. Kapitalizmin doğaya, emeğimize, ürünümüze ve yaşamımıza karşı saldırılarına, küçük üreticiler olarak karşı koymalıyız. Kooperatifler bünyesinde örgütlenerek birlikteliği sağlamalıyız. İşte bu nedenle Şavşat Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kurulumunu gerçekleştiriyoruz. Yerel kalkınma yolunu kendimize hedef koyduk. Köylerimiz ile birlikte tarımsal üretim faaliyetlerimiz devam edecektir.

CHP’li belediyeler üretim yapan belediyeler olacak.

Program hakkında görüşlerini açıklayan CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ise “Bu ülkenin kalkınmasının sihirli noktası üretim, üretimi başarabilirsek kalkınma da arkasından geliyor. Şu anda 20 dönümle başlayan önümüzdeki yıllarda çoban ateşi gibi çoğalacak olan ve Türkiye’nin gündemine gelecek olan önemli bir projeyi hayata geçirmişler. Bugün Artvin’in tüm belediye başkanları ile birlikte buraya geldik. Bu ilçenin yöneticilerinin ve bu ilçenin kaymakamının da burada olmasını beklerdim. O anlamda çok üzüldüm. Ama şunun iyi bilinmesini istiyorum ne olursa olsun kim ne derse dersin CHP’li belediyeler üretim yapan belediyeler olacak.

Programa CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, Hopa Belediye Başkanı Taner Ekmekçi, Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçiçek, Şavşat Belediye Başkanı Nihat Acar, CHP Artvin İl Başkanı Ahmet Biber, Belediye Meclisi Üyeleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları, Muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. HAYATİ AKBAŞ

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar