Krize İnat İstihdama Devam!

Ünye'de 5 yıldır faaliyet gösteren Maydenim Tekstil Fabrikası Müdürü Muhittin Işık firma olarak istihdama devam edeceğini ve Organize Sanayi Bölgesinin Ünye'de kurulması durumunda 1000 kişilik bir istihdam sağlayacağını söyledi.

info@karadenizekonomi.com / 26.09.2018

Krize İnat İstihdama Devam!

Günün koşullarında 500 kişilik işçisiyle fabrikada üretime devam ettiklerini söyleyen Muhittin Işık," Ünye’de 5 yıldır faaliyet gösteren bir fabrikayız. Bünyemizde 500 kişi çalışıyor. Günün koşullarında 500 kişiyi istihdam etmek kolay değil. Hele ki Ünye gibi yerde hiç değil. Çünkü Ünye’de bir organize sanayi bölgesi yok. Bizim gibi firmalar için bu çok önemlidir. Bu fabrikayı burada değil de altıncı bölgede açmış olsaydık her ay teşviklerden dolayı 200 bin TL SSK ödememiş olurduk. Ülkenin son üç dört aydır girdiği kur dalgalanmalarından biz de etkileniyoruz. Ürünlerimizi döviz bazlı satıyoruz ama girdilerimiz de döviz bazlı. Tabi ki bizler personel odaklı çalıştığımız için yinede istihdam alımlarına devam edeceğiz. Üretim için çalışmak önemli olduğu kadar, çalışmak kadar personelde önemlidir." dedi.

Ünye'de Üretime Devam

Üretim konusunda krizden az bir şekilde etkileneceğini söyleyen Muhittin Işık," Üretimimizde tabi ki azalma oldu. Bir ay çalışmadık. Ayın 17’sinde başladık. Piyasada biraz tedirginlik var ancak bunlar yerine oturacaktır diye düşünüyorum.Siparişlerim artacaktır.Ne olursa olsun bu gün Ünye gibi bir yerde istihdam sağladığımız için mutluyuz. " diye konuştu.

İşçi Çıkarmayacağız Aksine İşçi Alacağız

Mevcut personelleri ile devam edeceğini söyleyen Maydenim Tekstil Fabrikası müdürü Muhittin Işık," Biz mevcut personelimizi korumak istiyoruz. Şu anda böyle bir niyetimiz yok. Ancak ekonomi ne olacak gelecekte neyle karşılaşacağız bilmiyoruz. Yakın zamanda işçi çıkarma planımız yok aksine üretimi hızlandırmak için 20-30 kişi kadar alım yapmayı planlıyoruz." dedi.

OSB İçin Başkanlarımız Canla Başla Çalışıyor

Ünye'de Organize Sanayi Bölgesi konusunda istihdamın daha fazla olacağını söyleyen Muhittin Işık," Dün Ankara'da bulunan Ütso ve Borsa Başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Başka Ünye Belediye Başkanımız Ahmet Çamyar olmak üzere canla başla onlarda Ünye gibi bir ilçede OSB'nin açılması konusunda çalışıyor.Burada OSB olsaydı mevcut personelimiz 500 değil 1000 kişi olacaktı. "şeklinde konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar