TMO krize set oldu

·Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Meclis Başkanı Mehmet Cirav fındık fiyatların bu tarihlerde normal seyrinde olduğunu belirtirken “TMO olmasaydı fiyat daha da düşerdi.” dedi.

info@karadenizekonomi.com / 27.06.2017

TMO krize set oldu
    Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmete Cirav, TMO’nun fındık piyasasında olması düşüşü engellediğini, ayrıca fındıkta oluşan inişli çıkışlı duruma da engel olduğunu söyledi.

Cirava değerlendirmesinde, “Fındıkta yeni sezon öncesi düşüş söz konusu ancak dönem itibariyle bu düşüş normal karşılanıyor. TMO’nun fındık piyasasında olması düşüşü engelledi. Ayrıca fındıkta oluşan inişli çıkışlı duruma da engel olmuş oldu. Sezonun sonuna gelmişken yeni sezonda fiyatın ne olacağı merak konusu. Piyasayı düzenleyen TMO’nun yeni sezonda da devrede olması en büyük beklenti” diye değerlendirdi.

FINDIK piyasası yeni sezon öncesi alımlarını 8,30 liradan kapattı. Fabrikalar yeni sezon için hazırlıklarına başlarken TMO’nun 10 liradan fındık alımı yapması fiyatların daha da düşmesine engel oldu. TTB Meclis Başkanı Mehmet Cirav fındık fiyatların bu tarihlerde normal seyrinde olduğunu belirtirken “TMO olmasaydı fiyat daha da düşerdi.” dedi.

FINDIK piyasası yeni sezon öncesi alımlarını 8,30 liradan kapattı. Fabrikalar yeni sezon için hazırlıklarına başlarken TMO’nun 10 liradan fındık alımı yapması fiyatların daha da düşmesine engel oldu. HABER MERKEZİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar