Krizin en ağırı emlak sektöründe!

“Çıkış arayanlar yazılım sektörüne yoğunlaşabilir. Mobil uygulamalar geleceğimize yön verecektir. Milli yazılımı geliştirip daha fazla kazanabiliriz.”

info@karadenizekonomi.com / 25.09.2018

Krizin en ağırı emlak sektöründe!

Çıkış yazılım sektöründe

  • ·“Çıkış arayanlar yazılım sektörüne yoğunlaşabilir. Mobil uygulamalar geleceğimize yön verecektir. Milli yazılımı geliştirip daha fazla kazanabiliriz.”

Bu sözler Ulaş Emlak sahibi Hürcan Ulaş’a ait. Ülkemizde yaşanan ekonomik krizden en çok etkilenen sektörlerin başında gelen inşaatta firmalar küçülmeye giderken çıkış arayanlar bilişim sektörüne yönelmiş durumda.

Krizin en ağırı emlak sektöründe

Uzun yıllar emlak sektöründe faaliyet gösteren ve başarılı projelere imza atan Ulaş Emlak’ın tepe ismi Hürcan Ulaş da krizden çıkış için ağırlığını yazılım sektörüne veren isimlerden. Yıllarca emlak ve yazılım sektörünü birlikte yürüttüğünü söyleyen Hürcan Ulaş, Fatsa, Ünye, Samsun, İstanbul ve Ordu’daki ofislerinde küçülmeye giderek sadece İstanbul ve Ordu şubelerini açık tuttuklarını belirterek ağırlıkla yazılım işine yöneldiklerini belirtti. Ulaş, “Her sektörde kriz var ancak en çok emlak sektöründe var. Bu tamamen devletin yanlış politikalarından kaynaklamıyor olsa da inşaata bu kadar yatırım yapılmamalıydı. Şu anda ülke bir daire çöplüğü oldu adeta. O kadar çok daire ve proje var ki yetmezmiş gibi yenileri yapılıyor. İnsanlarda alacak güç var mı? O da yok. Alım satım sıfır. Sektörde sadece gurbetçiler ve Katar gibi bazı Arap sermayesini görüyoruz” diye konuştu.

Ordu’da bir yazılımcımız yok

Ulaş, yatırım yapılabilir bir sektör olarak gördüğü yazılıma ilişkin şu bilgileri verdi. “Ordu’da bir yazılımcı yok. Geleceği açık bir sektör olarak gördüğüm yazılıma yatırım yapılabilir. Bu nedenle santral kurulumu üzerine bir yazılım şirketime daha çok yoğunlaştım. Kendi yazılımımızı kendimiz yapmamız gerekiyor. İnsansız hava araçları ve SİHA’lar gibi kendi uçaklarımız yapmaya başladığımızda gücümüz daha da artacak. Radar yazılımlarımızın tamamı Amerikan patentlidir. Bu da gösteriyor ki açıklarımızı rahatlıkla müdahale edebilirler. Bu insanı çaresizleştirir. Neden biz yapmayalım? Mobil uygulamalar geleceğimize yön verecektir. Asıl para yazılımda. Yeter ki üretelim. Ürettiğimiz yazılımları satabiliriz ama biz üretememekten kaynaklı sıkıntılar yaşıyoruz. Üretmek için bilmek gerekir. Bunu öğrenmemiz lazım ve milli yazılım geliştirmeliyiz” dedi. ASEL GÜRSOY / KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar