Narlı Çimento Fabrikası belgelendirildi

ÇİMKO Çimento’nun Narlı Çimento Fabrikası da “Beton Sürdürülebilirlik Konseyi Kaynakların Sorumlu Kullanımı Belgesi” almaya hak kazandı.

info@karadenizekonomi.com / 18.12.2019

Narlı Çimento Fabrikası belgelendirildi

Beton Sürdürülebilirlik Konseyinin (CSC)Bölgesel Sistem Operatörü olan THBB ve Konsey’in Belgelendirme Kuruluşu olan KGS İktisadi İşletmesi (KGS), “Kaynakların Sorumlu Kullanımı Sistemi” tarafından belgelendirilmek üzere başvuran firmalara yönelik çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu doğrultuda, iki hazır beton tesisini belgelendirmek üzere başvuran ÇİMKO Çimento ve Beton Sanayi Ticaret AŞ’nin tesislerinde KGS tarafından denetimde bulunuldu. Yapılan denetimler sonucunda ÇİMKO Osmaniye Hazır Beton Tesisi ile Adıyaman’da bulunan Altınşehir Hazır Beton Tesisi, “Beton Sürdürülebilirlik Konseyi Kaynakların Sorumlu Kullanımı Belgesi” almaya hak kazandı. Bu belgelendirmelerin ardından ÇİMKO, Narlı Çimento Fabrikası’nın belgelendirilmesi için başvuruda bulunuldu. KGS tarafından yapılan denetimler sonucunda ÇİMKO Çimento’nun Narlı Çimento Fabrikası da “Beton Sürdürülebilirlik Konseyi Kaynakların Sorumlu Kullanımı Belgesi” almaya hak kazandı. ÇİMKO, “Kaynakların Sorumlu Kullanımı Belgelendirme Sistemi” ülkemizde aktif olduktan sonra 3tesisini belgelendirerek önemli bir başarıya imza attı. ÇİMKO daha sonra Osmaniye ve Altınşehir Hazır Beton Tesislerinin belgelendirme seviyesini yükselterek gümüş seviyesine getirdi.

 

‘’Sürdürülebilirlik ile ihtiyaçlar temin edilmesi hedefleniyor’’

 

Her sektörde gittikçe önem kazanan sürdürülebilirlik başlığı, özellikle beton sektörü için büyük bir anlam ifade ettiğini dile getiren ERMCO ve THBB Başkanı Yavuz Işık, ‘’Sürdürülebilirlik ile gelecek kuşakların ihtiyaçlarını tehlikeye sokmadan bugün ki ihtiyaçlarımızın temin edilebilmesi hedeflenmektedir. Bu hedef doğrultusunda, 2016 yılında Beton Sürdürebilirlik Konseyi (CSC) kurulmuştur. THBB olarak, konseye üye olmanın yanı sıra bu belgelendirmenin Türkiye’deki ‘Sistem Operatörü’ olarak görev aldık. Buna ek olarak bağımsız öz denetim mekanizmamız olan KGS de Konsey tarafından yetkilendirilerek ‘Belgelendirme Kuruluşu’ olarak atandı. CSC, beton ve onun en önemli iki bileşeni olan çimento ve agrega malzemeleri için Kaynakların Sorumlu Kullanımı Belgelendirmesi modeli sunmaktadır. Bu belgelendirme sistemi ile sektörümüz, sürdürülebilirlik ile ilgili performansını artıran, dünya çapında kabul edilen bir modele kavuşmuş oldu. Böylece sektörümüzdeki beton, çimento ve agrega üreticilerinin sürdürülebilirlik konusunda göstermiş olduğu hassaslık ve çabaların; güvenilir, bağımsız, verilere dayanan bir belgelendirme süreci ile tüm dünyaya gösterilebilmesi sağlandı. Birliğimiz üyesi ÇİMKO, sürdürülebilirlik ile ilgili son derece sorumlu bir adım atarakilk olarak 2017 yılında hayata geçen ve ülkemize 2018 yılında adapte ettiğimiz bu sisteme, 2018 yılı sonunda hemen dâhil oldu. Kaynakların Sorumlu Kullanımı Belgesi” almaya hak kazanan Birliğimiz üyesi ÇİMKO’yu başarılarından dolayı kutluyor ve bu belgelendirmelerin çok büyük başarılara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

 

‘’Narlı fabrikamız en iyi uygulama örneği’’

 

ÇİMKO, dünya standartlarında kaliteli üretim hedefini sürdürülebilirlik ilkeleri ile birleştirmektedir diyen ÇİMKO Genel Müdürü Dr. Önder Kırca, ‘’Narlı Fabrikamız Türkiye’deki en düşük emisyon değerleriyle bu alandaki en iyi uygulama örneğidir. Sürdürülebilirlik konusunda göstermiş olduğumuz çabaların en somut kanıtını, Beton Sürdürülebilirlik Konseyinin (Concrete Sustainability Council) Bölgesel Sistem Operatörü olan THBB tarafından verilen CSC sertifikasyonunu sürecini başarıyla tamamlayarak ortaya koyduk. Bu süreçte yönetim, çevre, ekonomi ve sosyal uygulamalar başlıkları altındaki iş yapış şeklimiz ve ortaya koyduğumuz iş çıktılarıyla, CSC sertifikasyonuna hak kazandık. Ülkemizdeki CSC sertifikasyonuna sahip olan ilk çimento fabrikaları ve hazır beton tesisleri arasında yer almak emeklerimizin hem ödülü oldu hem debu standardı diğer tesislerimize yaymak için motivasyon aracı oldu. Amacımız tüm tesislerimizi bu seviyeye taşıyarak sektörümüzdeki ve özellikle bölgemizdeki kaynakların sorumlu kullanımı konusunda öncü olmaktır. Mensubu olduğumuz SANKO Grubu’nun ‘bu topraklardan aldığını bu topraklara verme’ hedefini ‘Kaynaklarını Sorumlu Kullanan Şirket’ sıfatıyla birlikte daha da ileriye taşımak için çalışıyoruz.” dedi.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar