OYAK ÜNYE ÇİMENTO, MİMAR ADAYLARINI BETONLA BULUŞTURUYOR

Yıldız, gerek Ünye Çimento gerekse OYAK Çimento şirketlerinin insana ve çevreye duyarlı üretim gerçekleştirdiklerini ve sürdürülebilir sanayi işletmeciliği yaptıklarını dile getirdi.

info@karadenizekonomi.com / 5.02.2016

OYAK ÜNYE ÇİMENTO, MİMAR ADAYLARINI BETONLA BULUŞTURUYOR
OYAK Çimento A.Ş.’nin desteğiyle OYAK Çimento şirketlerinden Ünye Çimento San. ve Tic. A.Ş.’nin ev sahipliğinde düzenlenen Mimarlık Yaz Okulu, “Betonun Bilindik Hafifliği” temasıyla Ünye Çimento’da 30 Ocak 2016 Cumartesi günü OYAK Ünye Çimento San. ve Tic. A.Ş. Genel Müdürü Yıldıray Yıldız’ın açılış konuşmasıyla başladı.

 Genel Müdür Yıldız, betonun en masum yapı elemanlarından birisi olduğunu belirttikten sonra, istenildiği şekilde form verilip uygulamada betonla nelerin yaratılabileceğine mimar ve mühendislerin katkı sağlayacağını dile getirdi. Bu nedenle, böyle bir etkinlikle 

gelecekte yapılara estetik kazandıracak mimar adaylarını aramızda görmekten büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. Konuşmasının devamında Yıldız, Ünye ilçesi, Türk çimento sektörü ile Ünye Çimento hakkında bilgiler verdi. Yıldız, gerek Ünye Çimento gerekse OYAK Çimento şirketlerinin insana ve çevreye duyarlı üretim gerçekleştirdiklerini ve sürdürülebilir sanayi işletmeciliği yaptıklarını dile getirdi.

OYAK Çimento şirketlerinden OYAK Beton San. ve Tic. A.Ş yetkilisi Bora Yağlı ise “Beton ve Hazır Beton” konulu sunumunda beton ve uygulamaları ile OYAK Beton’un çözüm ortağı olduğu önemli yapılar ve uygulamaları hakkında teknik bilgiler verdi. Yağlı; OYAK Beton’un özel beton ve hizmetlerle yarattığı Marmaray, Avrasya Tüneli, İzmit Körfez Geçidi Asma Köprüsü, Kuzey Marmara Otoyolu, Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Binası, Sağlık Kampüsleri, İstanbul Beşiktaş Stadyumu, Çamlıca Cami gibi Türkiye’nin önemli projelerindeki çözümlerle ilgili de bilgilendirme yaptı.

Toplantı, küratör Seçil Yayla’nın çağdaş mimari ve betonun bilindik hafifliği konularındaki sunumu ile sona erdi.

Atölye çalışması olarak yürütülecek etkinlik, 06 Şubat tarihine kadar sürecek olup etkinlik kapsamında 17 üniversiteden 22 mimar adayı, betonun uygulama tekniklerini deneyimleyerek “Betonun Bilindik Hafifliği” teması ile özgün beton uygulama çalışması yapacaktır.

OYAK Çimento A.Ş. Hakkında;

Türkiye Çimento Endüstrisi'nin kapasite ve pazar lideri olarak faaliyetlerini 6 şirkette, satışlarını 7 coğrafi bölgede sürdüren OYAK Çimento A.Ş, verimlilik, yaratıcılık ve kar odaklılık ilkeleri ile çimento kullanım alanlarını geliştiren, ülke pazarında etkin rol oynayan, saygın ve lider bir topluluk olma vizyonu ile çalışmalarını sürdürmektedir.

OYAK Çimento A.Ş, 6 şirketinin toplam klinker kapasitesi 11,3 Milyon Ton ile Türkiye klinker kapasitesinin %15 'ini, pazar payında da % 15,5’ini temsil etmektedir.

OYAK Ünye Çimento San. ve Tic. A.Ş. Hakkında;

1969 yılında kurulan Ünye Çimento San. ve Tic. A.Ş., 1,5 milyon Ton klinker, 2,6 milyon Ton çimento üretim kapasitesi ile Karadeniz’in en büyük sanayi kuruluşu olup Ünye ilçesinde yer

alan Merkez Tesisleri ve Rize Çayeli Dolum ve Paketleme Tesisi ile Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesinde, Romanya Mangalia’da yer alan Terminali ile Romanya pazarında faaliyet göstermektedir. Türkiye çapında 500 sanayi kuruluşu arasında yer alan şirket, yıllardır Ordu ili Kurumlar Vergisi Rekortmenidir.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar