OBB İçmesuyu Arıtma Tesisi Düzenlenen Törenle Açıldı

Yatırım Maliyeti 45 Milyon TL

info@karadenizekonomi.com / 27.05.2015

OBB İçmesuyu Arıtma Tesisi Düzenlenen Törenle Açıldı

Ordu Büyükşehir Belediyesi OSKİ Genel Müdürlüğü’nün İçme suyu arıtma tesisi düzenlenen törenle hizmete girdi.

Altınordu ilçesi Karapınar Mahallesinde gerçekleştirilen törene, Başbakan Yardımcısı Prof.Dr.Numan Kurtulmuş, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Ömer Özdemir, İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Samsun DSİ 7. Bölge Müdürü Ahmet Tanık, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Tören, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Ömer Özdemir’in açılış konuşmasıyla başladı. Ömer Özdemir, ”Şu ana kadar işletmeye aldığımız 57 yerleşim yerindeki 77 proje kapsamında, 116 işletme tesisi ile 38 milyon vatandaşımıza yıllık 3,5 milyar metreküp içme suyu sağladık. 33 şehirde yapımı tamamlanmış olan 68 içme suyu arıtma tesisi ile günde 7 milyon metreküp suyu vatandaşın hizmetine sunmaktayız” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “45 milyon TL’ye mal olan İçme suyu arıtma tesisinin yatırım devir teslim ve hizmete alma töreninde Ordu’ya güzel bir hizmet kazandırmanın mutluluğu içindeyiz. Bugün açılışını yapacağımız arıtma tesisi ile birlikte Ordu’nun 2040 yılına kadar su sorununu çözmüş oluyoruz. Gönül rahatlığıyla temiz bir su içeceğiz” diye konuştu.

Vali İrfan Balkanlıoğlu ise yaptığı konuşmada, ”Son derece güzel olan bu tesisle birlikte Ordu’nun ilçeleri ve köylerinde su sorunu kalmayacak. Sağlıklı, güzel içme suyu olacak. Biliyorsunuz, su hayattır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

İçme suyu arıtma tesisinin açılış töreninde son konuşmayı Başbakan Yardımcısı Prof.Dr.Numan Kurtulmuş yaptı. “Bu güzel tesisin açılışında bir araya geldik. Ordu iline hayırlı olsun. 40 yıl boyunca Ordu’nun içme suyu ihtiyacı karşılanmış olacak” diyen Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, ”Bu tesisin yapımında emeği geçen DSİ yöneticilerini tebrik ediyorum. Su hayattır. Suyun olmadığı yerde hayat kurudur, anlamı ve tadı yoktur” dedi ve suyun insan hayatındaki önemini örnekler vererek anlattı.

Konuşmaların ardından, Başbakan Yardımcısı Prof.Dr.Numan Kurtulmuş, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Ömer Özdemir ve diğer protokol üyeleri, içme suyu arıtma tesisinin açılış kurdelesini kesti.

Protokol üyeleri açılışın ardından tesisi gezdi. 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar