''Önce Altyapı Sonra Üst Yapıyı Yapacağız''

CUMARTESİ, BUCAK VE RUS PAZARI KALKIYOR

info@karadenizekonomi.com / 1.04.2016

''Önce Altyapı Sonra Üst Yapıyı Yapacağız''

Başkandan İnteraktif Toplantı

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, göreve gelişinin ikinci yılında Altınordu ilçesinde sürdürülen bazı yatırımlar hakkında basın toplantısı düzenledi.

Başkan Yılmaz, basın toplantısını bu kez beklenenin aksine yatırım ve çalışmaların gerçekleştirildiği bölgeleri otobüsle gezilerek gösterdi. Başkan Yılmaz, otobüs içerisinde interaktif yayın yaparak yatırımlar hakkında bilgiler verdi.

Altınordu ilçesinin en büyük problemlerinin başında şehir içini araç ve yaya trafiği yönünden rahatlatan alternatif yollar bulunmadığını belirten Başkan Yılmaz, sahil yolunun artık bu yükü kaldıramadığına dikkat çekti. Bu amaçla çevre yolunu baz alarak bağlantı yolları ve kavşaklar inşa edileceğini belirten Başkan Yılmaz, şöyle konuştu: "Öncelikle Civil Deresi'nin kenarında bulunan TOKİ ve Memurkent konutlarının bulunduğu boş araziye yeni bir otogar inşa ediyoruz. Bu otogarın çatısında güneş enerjisi panelleri olacak ve otogar kendi enerjisini kendi üretecek. Yeni otogar için Mayıs ayında ihaleye çıkıyoruz. Otogar, çevre yolunun hemen yanında inşa edilerek birbirine bağlantılı olacak. Ayrıca TOKİ konutlarının önünde bulunan çevre yolunu sahil yoluna bağlamak için Büyükşehir belediyesi olarak bir otoban niteliğinde inşa ettiğimiz Şehit Yalçın Yamaner Bulvarı'na bağlayacak, oradan da Organize Sanayi Bölgesi'nde çift şerit halinde inşa edilen yoldan geçerek sahil yoluna ulaşacak. Şehit Yalçın Yamaner Bulvarı üzerindeki boş arazilere de tenis kortları, spor alanları, eğlence merkezi ve Bilim Merkezi inşa ediyoruz. Şehir içinden geçen sahil yoluna alternatif olan bu güzergahın etrafında Altınordu'nun en büyük nüfusunu barındıran ve toplam 100 bin kişinin yaşadığı Akyazı, Durugöl, Şirinevler, Yeni Mahalle, Bahçelievler, Şahincili mahalleleri bulunuyor. Bu güzergah, çevre yolunun ikinci etabının yapılacağı 5 yıl boyunca Altınordu'nun en cazibeli merkezleri olacak."

CUMARTESİ, BUCAK VE RUS PAZARI KALKIYOR

Başkan Yılmaz, Bucak mahallesinde bulunan ve halk arasında "Pazartesi Pazarı', Yeni Mahalle'de ise "Cumartesi Pazarı', Akyazı mahallesi'nde "Cuma Pazarı" olarak bilinen pazar alanlarının kaldırılarak Civil Deresi kenarında bulunan boş araziye taşıyacaklarını belirtti. Söz konusu pazar alanlarının Bucak, Yeni Mahalle ve Akyazı Mahallelerinde araç ve yaya trafiğinin oldukça sıkışık hale geldiğini belirten Yılmaz, yeni pazar alanının Akyazı, Şirinevler, Karşıyaka ve Yeni Mahallenin tam ortasında denk geldiğini kaydetti.

"POPÜLİST POLİTİKA YAPMIYORUZ"

Başkan Yılmaz, vatandaşların kendisine "mahalle ve grup yollarını asfaltladın, Altınordu şehir merkezine ne zaman geleceksin?" diye sorduğunu da belirterek, "Şehir merkezine girebilmemiz için önce doğalgaz (Fındıkgaz) çıkacak. Şu an yüzde 90'ı çıktı. İki, YEDAŞ çıkacak. Üç, su kanalizasyon çıkacak, dört Telekom çıkacak. Yani eskisi gibi asfalt vurup sonra tekrar kazmayacağız. Biz buraya sıcak asfaltı döktükten sonra 25 sene kimse dokunmayacak. Önce alt yapıyı bitiriyoruz. Birilerinin hoşuna gitsin diye asfalt atıp popülist politika yapmıyoruz. Önce bu kurumlar şehir içindeki çalışmalarını bitirecek ardından üst yapıyı yapacağız" diye konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar