''Önce sporcu, sonra futbolcu''

Galatasaray Ordu Spor Okulu hocası Gökmen Yavuz:Şu anda 45 sporcumuz var

info@karadenizekonomi.com / 14.06.2017

''Önce sporcu, sonra futbolcu''
  • ·Galatasaray Ordu Spor Okulu Hocası Gökmen Yavuz Karadeniz Ekonomiye özel Galatasaray Ordu spor kulübünü ve Ordu’da spora bakışı değerlendirdi. Yavuz, okulu ve yakaladıkları başarıyı anlattı.

2013 yılında kurulan Galatasaray Ordu Spor kulübü çalıştırıcısı Gökmen Yavuz, İstanbul Florya Galatasaray’ın futbol akademisine bağlı çalıştıklarını söyledi. Amaçlarının çocuklara futbolu öğretmek ve yetenekli çocukları Galatasaray’ın alt yapısında kazandırmak olduğun vurgulayan Yavuz, “Elde ettiğimiz yetenekleri başka kulüplere de veriyoruz. Amacımız topluma kaliteli, düzgün, spor kültürü olan, kötü alışkanlıklardan uzak bireyler yetiştirmek” dedi.

Futbol öğrencilerini 16 Haziran’da Antalya’ya götüreceklerini, oradaki kampta Galatasaray’ın hocaları tarafından 5 gün boyunca değerlendireceklerini söyleyen Yavuz, “Kampta antrenmanlar, koşular, geziler, sinema, tiyatro, havuz, deniz hepsinden yararlanıyorlar ve tek başlarına hayatlarını düzende tutmayı öğreniyorlar” dedi.

Bizde spor tesisleri çok yetersiz

“Biz burada saat başı çalıştığımız için tesisleri istediğimiz gibi kullanamıyoruz. Böyle bir tesisimiz olsa bizim kendimize ait çalışma şartlarımız ve performansımız tavan yapar. Yöneticilerimizden her mahalleye gençlerimizin yararlanacağı futbol sahaları istiyoruz.Ne kadar çok çalışırsanız futbolcu olacak çocukların yeteneklerini o kadar çıkarırız. Bizim spor kültürümüzde şöyle bir olay var; Türk velisi sporcusunu getirdiği anda hemen o çocuktan beklentiye giriyor. Amacın spor olduğunu bildiği halde benim çocuğumdan futbolcu olur mu, benim çocuğum bu işten ekmek yer mi, analizine girdikten sonra emin olun o çocukta çöküşler başlıyor.”

Şu anda 145 sporcumuz var,

“Öğrencimiz 11 yaşına geldiği zaman lisans çıkartıyoruz. U 11 liglerinde Türkiye resmi federasyon liglerinde oynamaya başlıyor. 11 yaş 12 yaş 13 yaş 14, 15,16 yaş tüm kademelerinde oynayan çocuklar da müthiş bir gelişme oluyor. Tabi arada kopuk kopuk olanlarda gelişme olmuyor. Bizim 145 sporcumuz içerisinde 65 tanesi resmi futbolcu lisanslı. Kulübünde resmi lig oynuyor şuan 2 tane sporcumuz var. Galatasaray’a giden 2 yıldır değerlendiriliyorlar 

buradan uçağa biniyorlar gidiyorlar hafta sonları antrenmanlara çıkıp tekrar bize geri katılıyorlar. Çocuklar 12 yaşında, onların 15 yaşına gelmesi bekleniyor, o süre zarfında gelişimleri takip edilecek, eğer oraya uygunsa orada yatılı kalmaya başlayacak ama daha bunlar çocuk. Bu yaştaki çocukları anneden babadan ayıramıyorsun, psikolojik olarak etkileniyor ve verimliliği düşüyor.”

Buraya spor yapmak için gelin

“Velilerimize ve çocuklarımıza kayıt yaparken söylüyorum; futbolcu olmak için buraya gelmeyin spor yapmak için geleceksiniz, önce milli eğitim okullarına önem vereceksiniz, okulda başarılı olursanız futbolda da başarılı olursunuz. Hep şunu söylüyorum futbolu matematikle eş değer tutmalıyız, hesap kitap işi diyorum. Bunu çocuklarımıza benimsetiyoruz, bu konuda çok başarılıyız. Karnelerini de istiyoruz çocuklarımızın kontrol ediyor ödül bile veriyoruz.”

Müthiş bir başarı yakaladık

“Yetiştirdiğimiz sporcularımızdan müthiş bir başarı yakaladık en kısa örneği 3 gün önce bitti liglerimiz. Ordu’da 17 maç hiç yenilmeden rekor kıran tek takımız. 17 resmi lig maçı oynayıp rekor kırdık hiç yenilmeden. 2004 doğumlulardan oluşan sporcularımızla çok güzel bir gelişim sağladık. Bu nasıl oldu; ailelerimizin müthiş bir desteği vardı bize. İsteğimiz buraya geldiğinizde çocuklarınızı bize teslim edin, dışardan fazla karıştırmayın, çocuklarınızın aklından emin olun burada çocuklarımız, çok iyi gelişim sağlıyor.”

Futbolun başına futbolu bilenler getirilmeli

“Futbol Kulübüne başkan olmak demek önemli bir sermayeyi harcamayı gerektiriyor. Bu işadamları sermayeyi koyarken futbolun başına futbolu bilen kadroları getirmezlerse kulübü borç batağına sokarlar ve başarısız olurlar. Türk futbolunda maalesef kanayan yaradır bu durum. Bence futbolun başına futbolu bilenlerin gelmesi gerekiyor. İşadamları kendi işlerinde tavan yapıyorlar kulüpleri borç batağına sokuyorlar. Futboldan anlamadıkları için sıkıntı oluyor. Bir kulübün ayakta kalabilmesi için başlarında futbolu bilen birinin olması gerekiyor.”

Murat GÜRSOY/KARADENİZ EKONOMİ

Okulun Başarılı Futbolcusu Ali Alp Karakaş

Ali Alp Karakaş, Galatarasay Ordu Spor kulubünün en başarılı Futbolcuları arasında. Ali Alp Karakaş 6 yaşından beri futbol oynadığını ağırlıklı olarak sağ bekde görev yaptığını ancak sol mevkide de görev verildiğinde futbol oynadığını bu yılı çok başarılı bir sezon geçirdiklerini ve takım olarak yarı finale kadar yükseldiklerini belirtti. Galatasaray Ordu Spor kulübü futbolcusu Ali Alp Karakaş Galatasaray Ordu spor kulubünde arkadaşlarıyla beraber çok mutlu olduklarını, çok iyi bir ortamda iyi bir hoca ve teknik ekible beraber olmanın mutluluğunu yaşadığını, hedefinin futbolda gelebilecek en güzel yere çok çalışarak yeteneklerini kullanarak gelmek olduğunu söyledi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar