Orada bir Kumru var uzakta

Pek farkında olunmasa da yıllık 12 bin ton fındık üretimiyle Ordu’nun fındık üretimine önemli bir katkı sağlayan Kumru ilçesi, başarılı belediye başkanı Günan Murat Hatipoğlu ile ilçenin vizyonunu geliştirmeye kararlı görünüyor.

info@karadenizekonomi.com / 18.04.2018

Orada bir Kumru var uzakta

Fındığa hiç yabancı olmayan, kariyerine Fiskobirlik Genel Müdürlüğü’nde müfettiş olarak başlayan Hatipoğlu, kurumun bir başka iştiraki Entegre Fındık İşletme Tesisleri A.Ş. ‘de neredeyse tüm kademelerde görev almış bir isim. Son yerel seçimlerde Kumru Belediye Başkanı olan Hatipoğlu, ilçesinin vizyonunu geliştirmek için var gücüyle çalışıyor.

“İstihdamda arayışlarımız var”

Seçim öncesinde taahhüt ettiklerimin yüzde 95’i sonuçlandı diye söze başlayan Hatipoğlu, Karadeniz Ekonomi Gazetesi’ne şunları söyledi. “Normalde küçük bir ekonomisi olan, yıllık bütçesi 12 milyon tl olan bir ilçeyiz. İller bankası ödenekleri personel giderlerimizi ancak karşılıyor burada. Yatırım ve istihdam konusunda çeşitli arayışlarımız var. Bir süt işleme tesisi kurulumu için çalışmalarımız devam ediyor. Belediye olarak asıl amacımız vizyon açıp yol göstermek olmalı diye düşündük. Kumrulular aslında inşaat noktasında ömür çürütmüş insanlar. 40 mahalle saysak her mahallede en az iki inşaatçı taşeron veya müteahhit çıkartan bir ilçe burası. Dışarıya gitmiş bu insanları iyi organize edip bir araya getirip ilçemiz için renk ve kalite değişikliği yaratmak istiyoruz.”

İlçe olarak isteklerimiz var

Hatipoğlu, “12 bin ton fındık üretiyoruz. Fındığı buraya işleyelim demeliyiz. Burada fındık kırma fabrikası var ama entegresi yok gelin bunu yapalım demeliyiz. Süt ürünlerinde süt işleme tesisi kuralım demeliyiz uzun vadede bunları yapmalıyız. Tarım alanında cennet hurması konusunda çalışmalar yapılabilir. Hiç bilinmeyen kivi getirildi şimdi fındığın yerini aldı. Biz üç yıl önce kapalı pazar yeri yaptık diğer belediyeler örnek aldı. Yakın zamanda burada kapalı bir hayvan pazarı yaptık. Niksar’dan sonra bölgenin en büyük kapalı hayvan pazarını burada yapmış olmaktan mutluyuz” dedi. 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar