Ordu Büyükşehir Belediyesi Ünye'nin Kaderini Değiştirdi !

Yılmaz''Ünye Konteyner Yatırım Kapsamına Alınmayı Bekliyor''

info@karadenizekonomi.com / 5.04.2016

Ordu Büyükşehir Belediyesi Ünye'nin Kaderini Değiştirdi !

Ünye Organize Sanayi Bölgesiyle ilgili değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda sanayiciler adına söz alan Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Durmuş Zor, “Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz’a çok teşekkür ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi, Ünye OSB ile ilgili ikinci yeri almasaydı bugün OSB’yle ilgili herhangi bir çalışma yapamayacaktık” dedi.

Ünye OSB ile ilgili 40 yıldır çözülemeyen yer sorununu Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak çözdüklerini söyleyen Başkan Enver Yılmaz, “Ünye OSB’yle ilgili 40 yıldır konuşulan bir yeri Büyükşehir Belediyesi olarak biz 2,5 milyon ödemek suretiyle aldık. O araziyi almakla birlikte Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile ilgili hukuki sorunu da çözmüş olduk. Daha sonra belirlenen yere ilişkin de çalışmalar tamamlanmak üzere. 10 gün içerisinde bizim açımızdan hiçbir sorun kalmamak kaydıyla topu Bakanlığa atmış olacağız. Bundan sonrası ile ilgili de Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakanımız Fikri Işık’la görüşmüştük. Sayın Bakanımız gerekli destekleri verecek” şeklinde konuştu.

ÜNYE KONTEYNER LİMANI’NIN HİNTERLANDI ÇOK GENİŞ

Başkan Yılmaz, Ünye Konteyner Limanı’nın çok geniş bir hinterlandı olduğuna dikkat çekerek, “Ünye Konteyner Limanının, bırakın Ordu’yu, Samsun ve Trabzon’daki limanlarla dahi karşılaştırıldığında bölgenin en fizibl limanı olduğu, doğallığı gereği 65 gün daha korunaklı olduğu ve Ukrayna, Rusya, Gürcistan ve Türki Cumhuriyetler dahil genişleme hinterlandı olduğu hazırlanan fizibilite raporlarıyla tespit edildi. Bu raporu Kalkınma Bakanlığımıza ilettik. Şimdi yatırım kapsamına alınmasını bekliyoruz” dedi.

HER ALANDA GÜÇLÜ OLMALIYIZ

Vali İrfan Balkanlıoğlu, bir ülkenin her alanda güçlü olmasının önemine vurgu yaparak, “Bizim her açıdan çok güçlü olmamız lazım. Sanayide, üretimde, ticarette, teknolojide, zenginlikte çok ileride olmamız lazım. Sonuçta ürettiğimiz her şey paraya dönüşüyor. Para da yeni sanayi dalları oluşturmamızda en gerekli unsur. Müteşebbis, sermaye, teşebbüs ve bir de konu lazım. Bunlardan birisi eksik olursa zaten iş yürümeyecek. İnşallah burası sadece bir konteyner limanı olmayacak. Buraya milyonlarca ton yük taşıyabilen ticari gemilerin yanında çok sayıda turist taşıyan kurvaziyer gemilerinin ve en lüks yatların yanaşabileceği bir liman yapılacak” dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZIN ÇOK BÜYÜK DESTEĞİNİ GÖRDÜK

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Durmuş Zor, “Organize sanayi ile ilgili birinci belirlenen yerimizi kapattık. İkinci yerle ilgili büyükşehir belediye başkanımızın bize çok büyük desteği oldu. Eğer kendisi organize sanayide olan o yeri almamış olsaydı biz bugün ikinci yerdeki çalışmayı yapamamış olacaktık” diye konuştu.

SANAYİCİLER REKABET İÇİN BİRLİKTE HAREKET ETMELİ

Toplantıya katılan Ankara OSTİM Başkanı Orhan Aydın, “Biz birbirimizin rakibi değiliz. Bizim rakiplerimiz dışarda, başkaları. Bazı işleri beraber yapmazsak rekabet yapamayız. Firmalarımız tek başına ağzıyla kuş tutsa gideceği yer sınırlı. Üniversite ve kamu ile birlikte aynı masa etrafında buluşmak sanayiciye rekabet anlamında avantaj sağlıyor” dedi.

Ünye Organize Sanayi ile ilgili düzenlenen toplantıya Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Durmuş Zor, Ankara Ostim Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Orhan Aydın ve çok sayıda sanayici katıldı.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar