Ordu henüz “kalınacak şehir” olamadı

Turist gelip geçiyor

info@karadenizekonomi.com / 16.05.2017

Ordu henüz “kalınacak şehir” olamadı
  • ·Ordu’da turistin gelir geçer olduğunu, konaklama gün sayısını artırmak gerektiğini söyleyen Anemon Otel Müdürü Kenan Yusuf Yantur, “Ordu turizminde en önemli sorunumuz ulaşım sorunu. İnsanlar yaylalara gitmek istediğinde yarı yoldan dönebiliyorlar” dedi.

Ordu’da turizm sektörünün en çok dile getirdiği konunun başında turizm alanlarına ulaşmada yaşanan sorunlar geliyor. Ordu Anemon Otel’in Müdürü Kenan Yusuf Yantur da, Ordu turizminin en önemli sorununun ulaşım olduğunu belirterek, “İnsanlar yaylalara gitmek istediğinde yarı yoldan dönebiliyor. Temel sorun gelen insanların ikinci, üçüncü gün burada kalmasını sağlamak. Bu da biraz daha zaman alacak bir şey gibi görünüyor” diye konuştu.

Booking.com’a yasak iyi olmadı

İşletmelerin booking.com’un kapatılması ile birçok küçük ve orta boy turistik işletmenin sıkıntı çektiğini ifade eden Yantur, “Booking.com, tabi ki tüm tesisler için önemli bir noktaydı. Özellikle şehirdeki küçük işletmeler için çok önemli bir alandı, çünkü sizi tüm dünyaya tanıtabiliyordu. Pazarlama açısından çok önemli bir faktör ve dünyada en önde giden sitelerden bir tanesi. Kapanması bize çok ciddi zarar verir. Yurtdışındaki kullanıcılar şu anda kullanmaya devam edebiliyorlar” dedi.

İnsanlar Ordu’ya gelip geçiyor

Ordu turizmine yönelik bu sezona ilişkin beklentilerini de özetleyen Yantur, “Eskiden geçilecek değil, kalınacak şehir Ordu diye bir sloganımız vardı. İnsanlar Ordu’ya geliyorlar fakat geçip gidiyorlar. Yaylalarımıza ulaşımda çok sorun yaşıyoruz. Bundan dolayı Ordu’yu görmek isteyen misafirlerimize Ordu’yu tanıtmak noktasında sorunlar yaşıyoruz. Bu konuda fark yaratmak ve geliştirmek konaklanan gün sayısını da arttıracaktır. Temel sorunumuz gelen insanların ikinci, üçüncü gün burada kalmasını sağlamak. Bu da biraz daha zaman alacak gibi duruyor” diye konuştu.

Deniz kentiyiz ama yararlanamıyoruz

Deniz kenti olmamıza karşın denizden tam olarak yararlanamadığımızı vurgulayan Anemon Otel Müdürü Kenan Yusuf Yantur, “Maalesef Hopa’dan Zonguldak a kadar denizden faydalanamıyoruz. Güzel bir denize sahibiz fakat görsel anlamda şov yapabileceğimiz adamız veya koylarımız yok. O yüzden Ordu’da bunun için zorlanıyoruz. Büyükşehir belediyesinin başlattığı motorlu turlar yetersiz kalıyor ve biraz daha aşama kat etmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı. Kemal ÇEKÜÇ/KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar