ORDU TSO HİJYEN EĞİTİMİ İÇİN ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR.

Ordu TSO, ekmek üretim, dağıtım ve satışı’nı gerçekleştiren işletmelere yönelik hijyen eğitimi gerçekleştirdi.

info@karadenizekonomi.com / 3.02.2016

ORDU TSO HİJYEN EĞİTİMİ İÇİN ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR.

17.12.2011 Tarih ve 28145 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Gıda Hijyeni Yönetmeliğinin 21. Maddesi ve 04.01.2012 tarih ve 28163 sayılı Resmi Gazetede Yayımlanarak yürürlüğe giren TGK-Ekmek ve Ekmek çeşitleri tebliğinin iki numaralı ekinin 10. Maddesi gereği; Gıda Tarım ve 

Hayvancılık Bakanlığı ile TOBB arasında 09.07.2012 tarihinde yapılan protokol kapsamında Ordu Ticaret ve Sanayi Odasınca Hijyen Eğitimi Çalışmaları gerçekleştirilmektedir.

Ekmek ve ekmek çeşitleri üretiminde, dağıtımında, satışında çalışan personellerin ve işletme sahiplerinin hijyen eğitim belgesi alma zorunluluğu sebebiyle Ordu Ticaret ve Sanayi Odası 21 Ocak 2016 ve 29 Ocak 2016 tarihlerinde iki ayrı eğitim gerçekleştirdi.

Toplamda 210 kişinin katılım gerçekleştirdiği “Hijyen Eğitimi” Ordu Üniversitesi Ziraat Mühendisliği bölümünden Doç.Dr.Zekai TARAKÇI ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden Mühendis Ünal Keskin’in sunumları ile gerçekleştirildi. Eğitim sonrası gerçekleştirilen sınavdan geçer not alanlara “Hijyen Eğitim Belgesi” teslimi gerçekleştirilecek.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Servet ŞAHİN, eğitimler sonrası yaptığı değerlendirme de; “Oda olarak eğitime verdiğimiz önem oldukça büyüktür. Bu tür eğitimleri gerçekleştirmeye özen gösteriyoruz. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce gerçekleştirilen denetimlerde 5996 sayılı Kanun gereği Hijyen Eğitim Belgesi olmayan personel çalıştırıldığının tespiti halinde, 2016 yılı için perakende işyerlerine 3.091 TL, diğer işyerlerine 7.732 TL idari para cezası uygulanacaktır. Gerek hijyen kurallarının uygulanabilirliğinin artırılması ve gerekse kayıtlı işyerlerinin mağduriyetinin önlenmesi için oluşacak talepler çerçevesinde ilerleyen günlerde de hem fırın işletmelerine hem de perakende sektörüne yönelik Genel Hijyen Eğitim programı düzenlemeye devam edeceğiz.” şeklinde konuşarak, tüm katılımcılara söz konusu eğitimin hayırlı olmasını diledi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar