Ordu'da Hayvancılık Modern Barınaklarda Yapılacak

"ÜRETİCİLERE 5 MİLYON HİBE DESTEĞİ"

info@karadenizekonomi.com / 19.06.2015

Ordu'da Hayvancılık Modern Barınaklarda Yapılacak

Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kemal Yılmaz, Ordu’da hayvancılığın daha modern yapılar içerisinde sürdürüleceğini belirterek, "Yeni yapılacak kapalı ve yarı açık sistemli serbest duraklı ahırlar, ahır ve ağıl tadilatlarında başvuru yapan üreticilerimize yüzde 50 hibe desteği uygulanıyor" dedi.

Ordu’da hayvancılığın modern tesislerde yapılması için çalışma yaptıklarını, bu çalışmalar kapsamında inşaat yapımı ve damızlık koç alma konusunda hibe desteklerinin arttığını ifade eden Ordu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kemal Yılmaz, "Ordu’da mevcut damızlık sığır ve damızlık koyun işletmelerinin inşaat ve damızlık erkek materyal temininin de hibe desteklerimiz devam ediyor. Desteklemeler kapsamında yeni yapılacak kapalı ve yarı açık sistemli serbest duraklı ahırlar, ahır ve ağıl tadilatı destek kapsamına giriyor ve yatırımın gerçekleşme tutarının yüzde 50’si hibe desteği olarak veriliyor. Hayvancılığı modern tesislerde yapmanın yanı sıra damızlık koç ve teke alımında da hibe uygulanıyor. Hayvan alım tutarının yüzde 80’i oranında da hibe desteği veriyoruz" diye konuştu.

YILMAZ: "4 AYDA ÖNEMLİ YATIRIMLAR OLDU"
Hayvancılığın geliştirilmesi için 2015 yılının ilk 4 ayında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aktaran İl Müdürü Kemal Yılmaz, "1 Ocak-30 Nisan tarihleri arasında hibe desteği projelerinde başvurular kabul edildi. Bu süre içerisinde 73 adet yeni ahır, 15 adet ahır tadilatı, 12 adet yeni ağıl yapımı, 2 adet ağıl tadilatı ve 5 adet damızlık koç alımı başvurusu olmak üzere toplam 107 başvuru yapıldı. Proje Yürütme Birimi ve Proje Değerlendirme Komisyonu tarafından incelenen başvurulardan 65 adet yeni ahır yapımı, 12 adet ahır tadilatı, 8 adet yeni ağıl yapımı, 1 adet ağıl tadilatı ve 3 adet damızlık koç alımı başvurusu olmak üzere toplam 89 başvuru kabul edildi ve onaylanması için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına gönderildi" şeklinde konuştu.
"ÜRETİCİLERE 5 MİLYON HİBE DESTEĞİ"
Sonuçlanan projeler ve ödenen hibe desteklerine vurgu yapan Yılmaz, "Bakanlığımız bünyesinde kurulan Merkez Proje Değerlendirme Komisyonu tarafından bütçe imkanları da göz önüne alınarak yapılan değerlendirme neticesinde 65 adet yeni ahır yapımı, 8 adet yeni ağıl yapımı ve 3 adet damızlık koç alımı başvurusu olmak üzere toplam 76 başvuru onayladı. Onaylanan bu projelerin toplam yatırım tutarı yaklaşık 11 milyon TL olurken bakanlığın Ordulu üreticilere vereceğe hibe desteği ise yaklaşık 5 milyon TL oldu" ifadelerini kullandı.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar