Ordu'da heyelan korkuttu!

Heyelan Üzdü Kil Sevindirdi

info@karadenizekonomi.com / 27.02.2015

Ordu'da heyelan korkuttu!

Doğu Karadeniz için yaşamın bir parçası olarak kabul edilen; ilkbahar ve sonbahar aylarında artan heyelanlarda meydana gelen hasarlar, çoğu zaman can ve mal kaybına neden oluyor.

Altınordu ilçesinde yaklaşık 60 dönümlük fındık bahçesindeki toprak kaymasında, fındık ağaçları zarar gördü.
Bahçe Sahibi Odabaş;''Yerimin Üçte Biri Bile Kalmadı''

En son Altınordu ilçesine bağlı Delikkaya Mahallesi'nde meydana gelen toprak kaymasında yaklaşık 100 dönümlük  bahçede geniş bir alanda çukur ve yarıklar oluştu.Olayın gece yarısı gerçekleşmesi  ise olası bir can kaybını engellemiş oldu.Bahçe sahiplerinden Ali Osman Odabaş  yaptığı açıklamada, heyelan sonucu büyük  zarar gördüğünü belirterek, "Sabah bahçemizi gördüğümüzde gözlerimize inanamadık. Bütün bahçe heyelana maruz kalmış. Yer yer heyelanlar sürüyor" dedi.

Gerçekleşen heyelanla birlikte zemin üzerinde oluşan ve derinliği neredeyse 50 metreyi bulan yarıkların mahalleye yaklaşık 80 km yakınlıkta gerçekleşmesi mahalle sakinlerine büyük panik yaşattı.Oluşan yarıklar sonucu ise arazide doğal göller meydana geldi.Bununla birlikte toprağın altından ise kil tortuları ortaya çıktı.

ETİKETLER; Ordu Heyelan Kil Üretici
Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar