Ordulu Tören proje çalışmalarını sürdürüyor

Türkiye’de İnsana Yakışır İş İçin Kadınların Güçlendirilmesi" Projesi'nin kapanış konferansı, Ankara’da düzenlendi. Proje, Ordulu hemşerimiz Aşkın Tören’in başkanlığını yaptığı İş Kur Dış İlişkiler ve Projeler Daire Başkanlığınca yürütüldü.

info@karadenizekonomi.com / 10.04.2018

Ordulu Tören proje çalışmalarını sürdürüyor

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) işbirliği ve İsveç Uluslararası Kalkınma ve İşbirliği Ajansı (SIDA) finansmanı ile yürütülen "Kadınlar İçin Daha Çok ve Daha İyi İşler: Türkiye’de İnsana Yakışır İş İçin Kadınların Güçlendirilmesi" Projesi'nin kapanış konferansı, Ankara’da düzenlendi. Proje Ordulu hemşerimiz Aşkın Tören’in başkanlığını yaptığı İş Kur Dış İlişkiler ve Projeler Daire Başkanlığınca yürütüldü.

Konferansa, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, İsveç Ankara Büyükelçisi Lars Wahlund, Genel Müdürümüz Cafer Uzunkaya, ILO Türkiye Ofisi Direktörü Numan Özcan, İŞKUR ve ÇSGB yöneticilerinin yanı sıra Proje kapsamında Ankara, Bursa, Konya ve İstanbul pilot illerinde sağlanan desteklerle kendi işyerlerini açan kadınlar ile mesleki eğitim alan kadınlar katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren Bakan Sarıeroğlu, İŞKUR’un 15 yıldır önemli bir değişim ve dönüşüm yaşadığını söyledi. Geçmişten günümüze İŞKUR’un sağladığı hizmetleri değerlendiren Sarıeroğlu, "İŞKUR, 2002 yılında yaklaşık 29 bin kişiyi işe yerleştiren İŞKUR, bugün 1 milyon 57 bin kişiyi işe yerleştiren bir kamu istihdam kurumu haline geldi. Bu önemli bir başarıdır. Bizim hedefimiz bu rakamları çok daha iyi seviyelere getirmek. Bu bağlamda Türkiye eski Türkiye değil, biz eylemlerimizi ortaya koymadan ve paydaşlarımızın katılımını sağlamadan hiçbir çalışma içerisinde değiliz. Türkiye'nin büyük ve güçlü hedefleri var. Afrin'de 50 günü aşkın süredir bir operasyon içerisindeyiz. Bundan 2 sene önce bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı. Ayrıca 81 milyon nüfusumuz var. Her yıl işgücü piyasasına 1 milyon kişi katılıyor. Bunlara rağmen biz yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 11.1'lik bir büyüme ile dünyanın birincisi olmuş bir ülkeyiz. Bizim yaşadıklarımızı başka bir ülke yaşasaydı bu verilere ulaşması imkansızdı. Bu Türkiye'nin başarısı ve kararlı iradenin sonucudur" dedi.Projenin Paydaşlarından İş Kur Dış İlişkiler ve Projeler Daire Başkanı Aşkın Tören, paydaşlar olarak 19 eylem planı çerçevesinde eğitimler verildiğini söyledi.

Tören ise yaptığı konuşmada şunları söyledi;”Proje; kadın istihdamının artırılması ve yaygınlaştırılması konusunda ulusal ölçekte kapsayıcı ve bütüncül bir politikanın geliştirilmesi, aktif işgücü piyasası politikaları ile kadınların insana yakışır iş olanaklarına erişimine katkı sunulması, toplumsal cinsiyet eşitliği ve çalışma standartları alanında farkındalık oluşturma yoluyla Türkiye’de kadın istihdamının güçlendirilmesine destek olunması olmak üzere temelde üç amaç için faaliyetlerini yürüttü."

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar