Mavi Marin, Ünyelileri dünya mutfağıyla buluşturuyor

Ordu – Ünye’de hizmet veren Mavi Marin Café Restaurant Boutique Hotel konaklama kalitesi ve deniz manzarasının yanısıra müşterilerini dünya mutfağı ile buluşturuyor.

info@karadenizekonomi.com / 30.07.2018

 Mavi Marin, Ünyelileri dünya mutfağıyla buluşturuyor

Ünye Mavi Marin Café Restaurant Boutique Hotelharika yemekleri ile ön plana çıkarken, değişik konseptleri, enfes manzaraları ile müşterilerilerini cezbediyor. İşletme sahibi ve Yönetim Kurulu Başkanı Murat Doğan, otelin sunduğu atmosferden ziyade restoran ve cafe bölümününde de iddialı olduklarını dile getirdi. 

Söyleşi'de soruları cevaplayan Doğan, Otel restoranı servisi ve yemekleri ile bölgede fark yarattıklarına dikkat çekerek dünya mutfağını Ünye'ye kazandırdıklarını söyleyerek Karadeniz Ekonomi'ye özel açıklamalarda bulundu.


Bize kendinizi tanıtır mısınız?

Ben Murat Doğan, 1971 Ünye doğumluyum. İş hayatına 1987 yılında tekstil sektöründe başladım. 2002 yılında Marka Moda Tekstil fabrikamızı kurduk. Halen faal olarak devam etmekteyim. Seyahat etmek, yeni yerler ve farklı tatlar keşfetmeyi severim. Yaratıcı fikirler ortaya çıkartıp, hayallerimin peşinden giderim. Her zaman söylemişimdir ‘Hayalleri olmayan insanın geleceği olmaz’.

 Ünye’de turizm sektörüne yatırım yapma fikri nasıl oluştu?

Turizme karşı daha önceden gelen ilgi ve merakım vardı. 2005 yılında yaptığımız tesisi kurmak düşüncesi ile arsayı satın alarak başladık. İklim değişikliğinin Karadeniz üzerindeki olumlu sonuçları, yerli ve yabancı turistlerin Karadeniz’e olan ilgisinin artmaya başlaması, Ünye ve Karadeniz’de bu tarz tesislerin eksikliği nedeni ile Karadeniz turizm sektörüne yön vermek, yeni yatırımcıları bölgeye çekmek gibi nedenlerden dolayı yatırım yapma fikri oluştu.

 Mekanın kurulum aşamasından bahseder misiniz?

Mekanın inşaatına 2015 yılında başlayıp 2018 yılında tamamladık. Görmüş olduğunuz gibi bütün ayrıntılara ve detaylara önem verdik. Kullanmış olduğumuz malzemelerin tamamı özel tasarım olup yurt dışından ithal ürünlerdir. Restaurant ve cafe konseptimizi bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda kendimiz oluşturduk. Dünya mutfağını Ünye’mize kazandırmış olduk.

Mavi Marin ve The Northside isimlerinin bir hikayesi var mı?

 İki isimde eşim tarafından sunuldu. Bende ki özel hediyesi budur.

Neden otel ve restoran isimleri farklı?

 Çok geniş bir menüyle, farklı konseptleri içinde barındıran bir restoran yaptık. Otelde konaklamayan misafirlerin kafasında otel restoranı algısı yaratıp misafirlerin tereddüt etmesinin önüne geçmek ve ilerleyen günlerde bu konsept ile şubeleşmek adına farklı isimler tercih ettik.

 Tedarik sürecinde nelere dikkat ediyorsunuz?

Mümkün olduğunca yerel üreticiler ile çalışmaya gayret ediyoruz ( dağ çileği reçeli, köy yumurtası, köy tereyağı, turşu ve yöresel yeşillikler vs ) ancak birçok üründe kaliteyi en üst noktaya taşımak adına Ünye dışından da tedarik yapıyoruz. Mesela peynirlerimiz Çanakkale Küçükkuyu’dan geliyor. Siyah zeytin Bodrum’dan, yeşil zeytin Hatay’ dan gibi

 Birazda fiyatlardan bahseder misiniz?

Gözlemlediğimiz kadarıyla bölge halkında bizim pahalı olduğumuz algısı oluşmuş, Öncelikle pahalılık kavramının açılımına bakmak gerekir bize göre pahalılık ödediğiniz ücretin karşılığını alamamanızdır. Biraz önce de belirttiğim gibi kaliteyi en üstte tutabilmek için çok uğraşıyoruz, ister yemek olsun ister içecek herhangi bir ürün ortaya çıkarabilmek için kullanacağımız malzemeyi özenle seçiyoruz. Bölgeyi değil tüm Türkiye’yi tarayıp en iyisini alıyoruz bu çabanın da misafire yansıması mutlaka olacaktır. Özet olarak pahalı olduğumuz fikrine katılmıyorum.

Misafirler neden sizi tercih ediyor? Sizi farklı kılan nedir?

Misafirlerin bizi tercih etmemesi için herhangi bir sebep bırakmadığımızı düşünüyorum. Odalarımızda misafirlerimizin rahatlığı için hiçbir masraftan kaçınmadık. Restoranımız için profesyonel bir ekip kurduk, mesela; İşinde oldukça başarılı olan Kıbrıs ve İstanbul’da iyi yerlerde kendini kabul ettirmiş Hasan ( Yüksek ) Şef’i mutfağın başına getirdik pideden pizzaya, etten tavuğa, tatlılardan aperatiflere yaklaşık 80 üründen oluşan bir yemek menüsü hazırladık. Tatları ve sunumları ile fark yaratan 200 ün üzerinde çeşitliliği olan bir içecek menüsü oluşturduk. Ayrıca zamanın yükselen trendi nargile içinde Azerbaycan uyruklu bir arkadaşımız görevlendirip nargileyi de farklı kulvara taşıdık.

Bölgede başka yatırımlar düşünüyor musunuz?

 Evet düşünüyoruz. Doğa turizmi olarak farklı düşüncelerimiz var, hatta proje aşamasında diyelim. İleriki süreçte sizlerle paylaşacağız.


Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar