Palamutun fiyatı 20 TL’ye düştü!

Denizlerde av sezonu devam ederken, bu yıl sınırlı miktarda avlanan palamut tezgahlarda artmasıyla fiyatı 20 TL'ye geriledi.

info@karadenizekonomi.com / 21.02.2020

Palamutun fiyatı 20 TL’ye düştü!

Denizlerde av sezonu devam ederken, bu yıl sınırlı miktarda avlanan palamut su sıcaklığının düşmesiyle kendini göstermeye başladı. Sezon açılışında kilosu 80 TL'den alıcı bulan palamut, tezgahlarda artmasıyla fiyatı 20 TL'ye geriledi. Trabzon'da balık tezgahlarında palamutun yanı sıra hamsinin kilosu 10 TL'den satışa sunulurken somon 30 TL, barbun 20 TL, levrek 30 TL, uskumru 15 TL, istavrit 20 TL, mezgit ise 20 TL'den satılıyor. 

Av sezonunun bitmesine kısa bir zaman kaldığını belirten balıkçı Turgay Memiş, ‘’Tezgahlarda oldukça çeşitlilik var, gelen vatandaş eli boş dönmüyor. Sezon başından beri palamutta ayrı bir özlem vardı. Şimdi ise 20 TL'ye satılıyor ve palamut çok tercih ediliyor. Balık sezonunun bitmesine az bir zaman kala tezgahları böyle doldurabilmek bizi çok mutlu ediyor’’ dedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar