Perşembe Çilek Projesi İçin 8 Dönüm Arazi Hibe Edildi

İlçede 2014 yılında 10 dönüm alanda toplam 10 ton çilek üretimi gerçekleştirildi

info@karadenizekonomi.com / 8.05.2015

Perşembe Çilek Projesi İçin 8 Dönüm Arazi Hibe Edildi

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Engin Derebaşı, 5 çilek üreticine, çilek yetiştiriciliği için 8 dönümlük çilek bahçesi hibe edileceğini söyledi.

Geçmiş yıllarda özellikle Perşembe’de yoğun olarak yetiştiriciliği yapılan ve pazarlanan Perşembe çileği kaybolma noktasına geldi. İlçede 2014 yılında 10 dönüm alanda toplam 10 ton çilek üretimi gerçekleştirildi. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Engin Derebaşı, çilek üretiminde yaşanan düşüşün 

sebebinin, üretimi yapılan çilek çeşitlerinin dayanıklı olmaması, bölgede yeterli soğuk hava depolarının bulunmaması, yetiştirilen ürünlerin pazarlama sorunu ve göç olduğunu söyledi.

8 dönüm arazi hibe edilecek
Perşembe çileğini eski haline döndürmek için çilek yetiştiriciliği projesi uyguladıklarını belirten Derebaşı, “Ordu Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığının katkıları ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzce Soğukpınar, Şenyurt ve Saray Mahallelerinde kapama çilek bahçesi tesisi çalışması başlatıldı. Bu kapsamda çilek yetiştiriciliği projesine başvuran ve teknik elemanlarımız tarafından kontrol edildikten sonra bahçesi uygun olan 5 üreticimize, çilek yetiştiriciliği için yaklaşık 8 dekar alanda yediveren olarak tabir edilen albion çeşidi çilek bahçesi tesis edilecektir. İl Müdürlüğümüzün desteği ile sağlanan damlama sulama sistemleri tahsis edilen bahçelerimize kurulmuş olup bugünde Ordu Büyükşehir Belediyesinin desteği ile sağlanan sertifikalı çilek fideleri dağıtımı gerçekleştirildi. Böylece ilçemizde yaklaşık 8 dönümde tamamı hibe şeklinde çilek bahçeleri tesis edilmiş olacaktır. Bu proje; adı çilek ile anılan sakin şehir Perşembe ilçemiz için yeni tesislere örnek bir pilot çalışması başlangıcı olacaktır” dedi.

Çilek üretimi arttırılacak
Derebaşı, “Bu proje ile tesis ettiğimiz 8 dönüm alanda ilk yıl olarak 15-16 ton ürün alınacağı tahmin edilmektedir. Bu proje sonucunda çiftçilerimizin hem alternatif ürüne yönelmelerinin sağlanması hem de gelir seviyelerinin arttırılması amaçlanmaktadır” ifadelerinde bulundu. 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar