Sarıkahraman;''Alınan desteği bahçede kullanın''

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, fındık üreticilerine ödenen alan bazlı gelir desteği ödemelerinin amacından farklı bir şekilde kullanılmaması gerektiğini söyledi.

info@karadenizekonomi.com / 7.04.2017

Sarıkahraman;''Alınan desteği bahçede kullanın''

Sarıkahraman, gazetecilere yaptığı açıklamada, fındık üreticisine ödenmeye devam eden alan bazlı gelir desteğinin üreticiler tarafından amacına uygun kullanılmasını istedi.

Alınan desteğin ürün ve bahçede değerlendirmek açısından önemi olduğunu belirten Sarıkahraman, şunları söyledi:

"İnşallah alınan bu destekler yerinde kullanılır. Tam gübre zamanı, ardından ilaçlama ve fındıkta küllenme ile mücadele dönemi. Ödenen desteği üreticimiz bu alanlarda kullanırsa üründe verim ve kaliteyi arttırırız. Dolayısıyla birimde de maliyeti düşürmüş oluruz. Biz devletimizin vermiş olduğu desteği fındık ürününde ve arazinin üzerinde değil de başka amaçlarla kullanırsak o zaman yapılan desteğin bir anlamı olmaz."

Sarıkahraman, devletin bu coğrafya da zorluk çeken insanlar olduğunu bildiği için destek verdiğini belirterek, "Destek ödemeleri Ordu iline sıcak para akışını hızlandırıyor ve piyasayı rahatlatıyor. Üretici gübreyi veresiye almaz parasını peşin vererek alır, ilacı veresiye almaz parasını peşin vererek alır. İşçiliğini yapan arkadaşlarımız parasını peşin olarak alır. Sonuçta bu da Ünye ekonomisini rahatlatır." diye konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar