Tarsim Açıkladı:''Fındıkta Don Yaşanmadı''

'Üreticilerimiz bahçelerinde dumanlama yaparak fındığın zarar görmesini engellemşlerdir'

info@karadenizekonomi.com / 8.04.2015

Tarsim Açıkladı:''Fındıkta Don Yaşanmadı''

TARSİM Bölge Müdürü Bülent Yaşaroğlu açıkladı.

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Giresun Bölge Müdürü Bülent Yaşaroğlu, fındık üreticilerini endişelendiren kar yağışı ve soğuk havanın zirai dona 

sebep olmadığını dile getirdi.
Hafta sonu etkili olan kar yağışı özellikle yüksek kesimlerde etkili olmuş üreticiler yaşadıkları tedirginlikle bahçelerinde dumanlama yaparak fındığın zarar görmemesi için uğraş vermişlerdi. Ziraat Odaları ve TARSİM yetkilileri de zirai don yaşandığına dair çeşitli ihbarlar almışlardı.
TARSİM Bölge Müdürü Bülent Yaşaroğlu gazetemize yaptığı açıklamada eksperlerin sahada incelemeler yaptıklarını ve şuana kadar herhangi bir hasara rastlamadıklarını söyledi.

“Saha çalışmaları sürüyor”
Yaşaroğlu açıklamasını şöyle sürdürdü; “biz cumartesi gecesinden bu yana alanda çalışmalarımız sürdürüyoruz. Şuanda bir don hasarı tespit edemedik. Eksperlerimiz ilçelerimizde incelemelerine devam ediyor. Ünye, Korgan, Kumru, Gürgentepe, Gölköy gibi ilçelerimizde çalışmalarımız devam ediyor, şuanda bir don hasarı diyeceğimiz bir tespit yapamadık. Üretici kar yağınca endişelendi. Ancak fındık sıfır derecede donmuyor, yüksek kesimlerde -5 derecede 5-6 saat kalması gerekir. Böyle bir durum oluşmadı. Ama taramalarız devam ediyor. Bununla ilgili kamuoyuna geniş bir açıklama yapacağız” şeklinde konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar