TARSİM’in Hasar Tespitinde Sona Gelindi

Fındık üreticisi fırtınanın açtığı hasardan ötürü mağdur olmayacak. Tespitte son aşamalara gelindi ve tazminat ödemeleri üreticilerin hesaplarına yatmaya başlayacak.

info@karadenizekonomi.com / 22.05.2017

TARSİM’in Hasar Tespitinde Sona Gelindi

Fındık üreticisi fırtınanın açtığı hasardan ötürü mağdur olmayacak. Tespitte son aşamalara gelindi ve tazminat ödemeleri üreticilerin hesaplarına yatmaya başlayacak. Tarım Sigortaları Havuzu Genel Müdürü Yusuf Cemil Satoğlu, tespit çalışmalarının önümüzdeki haftaya kdar tammalanacağını ve tazminatların en kısa sürede hesaplara yatmış  olacağının bildirdi.

Geçtiğimiz haftalarda şiddetli fırtına nedeniyle zarar gören fındık tarlalarında zarar tespit çalışmalarında sona yaklaşıldı. Tazminatlar birkaç hafta içerisinde hesaplara aktarılacak.

Geçen haftalarda Giresun’u etkisi altına alan şiddetli fırtına fındık bahçelerine ciddi zararlar verdi. Fırtınanın durması sonrasında sigortalı olan 

bahçelerde hasar tespit çalışmaları başladı. 2 haftadır devam eden çalışmaların hafta içerisinde tamamlanacağını ifade eden Tarım Sigortaları Havuzu Genel Müdürü, fındık üreticisine müjdeli haber verdi. Üreticilere verilecek tazminat için hasar tespit çalışmalarının sona ermesinin gerektiğini bildiren Genel Müdür Yusuf Cemil Satoğlu, birkaç haftalık zaman diliminde ödemelerin yapılacağını belirtti.

Yusuf Cemil Satoğlu tarafından yapılan açıklamada fındık bahçesi sahiplerinin hemen hemen her sene buna benzer olaylarla karşılaştığı ve üreticinin fındık bahçelerini sigortalatmasının bu gibi olaylarda büyük önem taşıdığı yer aldı.

Fındık üretiminde özellikle doğa olaylarının ürüne ve üreticiye zarar verdiğini ifade eden Satoğlu, Tarım Sigortaları Havuzu ile bahçelerini sigortalatan üreticinin kârlı çıktığının altını çizdi. Olası risklerde sigortalı bahçelerdeki bütün zararın karşılandığını belirten Satoğlu, “9 Mayıs 2017 tarihindeki fırtına üreticinin bahçelerinde ciddi zararlar oluşturdu. Şiddetli fırtınadan sonra 20 bin kadar ihbar aldık. 200 kadar personelimiz ihbarları değerlendirmek için iş başına geçti. İhbarları anında değerlendirmeye alarak sahaya indik. Hasar tespit çalışmaları yaklaşık 2 haftadır aralıksız devam ediyor. Çalışmaların önümüzdeki hafta tamamlanacağını düşünüyoruz” dedi.

Genel Müdür Yusuf Cemil Satoğlu hasar tespitlerinin ihbar önceliğine göre sıraya konduğunu ve tüm ihbarların değerlendirmeye alındığına vurgu yaparak, “Önümüzdeki hafta içerisinde hasar tespiti çalışmalarının tamamlanacak. Sonrasında ise üreticinin hasarı tazminat olarak kendilerine ödenecek. Tazminatlar en kısa süre içerisinde hesaplara yatırılmış olacak” şeklinde konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar