“Tesis ve altyapı eksiklerimiz giderilmeli”

Aslı Poyraz, “Turizm sektörün ekonomiye katkısının artması için hızlandırılmış bir şekilde altyapı ve tesis anlamında eksiklerimizi giderip doğru zamanda doğru hedefe, doğru pazarlama ve fiyat politikasını uygulamalıyız.”

info@karadenizekonomi.com / 2.07.2019

“Tesis ve altyapı eksiklerimiz giderilmeli”

Turizm sektörün ekonomiye katkısının artması için,

Seçimin sona ermesinin ardından turizm sektöründeki hareketlenme kendini göstermeye başladı. Ordu Balktaşı City Otel işletmecisi Aslı Poyraz turizm sektörünün şuan içinde bulunduğu durumu Ordu ölçeğinde değerlendirdi.  Poyraz, “ Haziran ayı bizim için biraz öteleme ile geçti. Ama seçimin bitmesi ile birlikte misafirlerimiz gelmeye başladı.  Otelimizin doluluk oranları arttı sanıyorum ki okullar açılana kadar ki dönemimiz yoğun bir şekilde geçecek.” dedi.

“Gelirlerimizle giderlerimiz aynı oranda artmıyor”

Beklentinin altında bir sezon geçirdiklerini söyleyen Poyraz, “ Türkiye’deki mevcut ekonomik dalgalanma sektörü çok etkiledi. Vatandaş bütçelerini kısmaya, harcamalarını azaltmaya başladı. Yerli ve yabancı turist sayısında bir azalış söz konusu. Kar marjlarımız düştü. Gelirlerimizi artıramazken gider kalemlerimiz her geçen gün artıyor. Ayrıca Ordu’ya yapılan çevre yolu da misafir sayımızda azalmalara neden oldu. Biz yol üzerinde bir oteliz.  Çevre yolunu kullanan araçlar merkeze uğramadan geçiyor.  Önceden, yol üzerinden gelen çok fazla misafirimiz olurdu ama şu an azaldı.”ifadelerini kullandı.

“Alternatif pazarlara yönelmeliyiz”

Turizm sektörünün Türkiye’nin cari açığını kapatan bir sektör olduğunu dile getiren Poyraz, “Sektörün ekonomiye katkısının daha da artması için mevcut pazarların dışında alternatif pazarlara yönelmeli,  turistlerin konaklama dışında harcama yapacak nitelikli turist olması için çaba harcamalıyız. Bunun için alternatif pazardaki taleplere karşılık vermeliyiz.  Karadeniz’in doğası, kültürü iklim şartları, bu bölgeye has yöresel yemekleri o kadar zengin ki şehir kültür, sağlık, macera ve gastronomi turizmi için elverişli. Yapılması gereken bu zenginliklerin ortaya çıkarılması. Hızlandırılmış bir şekilde alt yapı ve tesis anlamında eksiklerimizin giderip doğru zamanda doğru hedefe, doğru pazarlama ve fiyat politikasını  uygulamak.  Sonra bize düşen görev onlara huzurlu güvenli bir ortam sağlayıp, misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak.” değerlendirmesinde bulundu. NAZANBEDİR/KARADENİZ EKONOMİ

 

 

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar