Türkiye'nin en etkin 50 CFO arasında Doğan Holding CFO'su Ordu'lu Ahmet Toksoy'da yer alıyor.

DataExpert-Fortune işbirliğiyle hazırlanan Türkiye'nin En Etkin 50 CFO'su araştırmasında Doğan Holding CFO 'su Ahmet Toksoy'da listeye girdi.

info@karadenizekonomi.com / 17.03.2016

Türkiye'nin en etkin 50 CFO arasında  Doğan Holding CFO'su Ordu'lu Ahmet Toksoy'da yer alıyor.

Türkiye'nin önde gelen şirketlerinin finans departmanlarını yöneten CFO'lar, Data Expert ve Fortune Türkiye işbirliği kapsamında BMI organizasyonunda bir araya geldi.

Conrad Hotel İstanbul Bosphorus'da gerçekleşen Zirve'de kapsamlı bir araştırma metodolojisiyle Türkiye'nin en büyük 1500 firmasının CFO'ları üzerinden gerçekleştirilen altı aylık araştırma sonucunda belirlenen "Türkiye'nin En Etkin 50 CFO'su" ödülleri sahiplerini buldu.

Şirketlerin finansal performansları ve bireylerin kritik CFO başarı kriterlerindeki performansları araştırma danışma kurulu tarafından incelenerek belirlenen En Etkin 50 Finans Yöneticisi, finans-bankacılık sektöründe çalışan orta ve üst düzey yöneticiler;ekonomi, finans alanında uzman akademisyenler; ekonomi, finans alanında uzman basın mensupları; finans yöneticileriyle sıkı iş ilişkisi içerisinde bulunan yönetim danışmanları; önde gelen ekonomist, stratejist ve sektör duayenlerinin katıldığı ödül töreninde bir araya geldi.

Türkiye iş dünyasının başarılı ve güçlü isimleri arasında Doğan Holding CFO'su Ahmet Toksoy'da yer aldı.

Ordu'nun Gururu

Ahmet Toksoy, holdingde değer yaratarak büyüme stratejisinin öncülerinden. Holding, son dönemde yenilenebilir enerji alanında kaynak çeşitliğini 

artırmaya yönelik çalışmalara imza attı. Medya konsolide gelirleri 2,4 milyar TL olarak gerçekleşti. Petrol arama, elektrik üretimi, dağıtımı ve ticareti ve akaryakıt dağıtımı alanlarında portföyü genişletme amacıyla yatırım fırsatlarını takip ediyor. 2016 yılı için elektrik sektöründe perakende elektrik satışı çalışmalarına ağırlık vererek, perakende sektörünün önemli oyuncuları arasına katılmak holdingin hedefleri olarak sıralanabilir. 

Ahmet Toksoy Kimdir ?

Ahmet TOKSOY 1959 yılında İstanbul'da doğan Ahmet Toksoy, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Finans Bölümü'nden 1981 yılında mezun olmuştur. 1984- 1989 yılları arasında Maliye Bakanlığı'nda Hesap Uzmanı olarak çalıştıktan sonra Teftiş Kurulu Üyesi olarak Hürriyet Holding'de göreve başlamıştır. Hürriyet Gazetesi'nde 1990 -1991 yılları arasında Mali İşler Müdür Yardımcısı, 1991-1995 yılları arasında da Mali İşler Müdürü olarak görev yapmıştır. Daha sonra üç yıl Aktif Denetim Yeminli Mali Müşavirlik Şirketi'nde Yeminli Mali Müşavir olarak çalışmıştır. 1998’de göreve başladığı Hürriyet Gazetesi Mali İşler Grup Başkanlığı görevini 11 yıl boyunca sürdürmüş ve daha sonra 2010 yılı başında Doğan Holding Denetim ve Risk Yönetimi Başkanlığı görevinde bulunmuştur. Ahmet Toksoy, 2011 Eylül ayından bu yana Mali İşler Başkanlığı ve İcra Kurulu Üyeliği görevini yürütmektedir. Toksoy, evli ve bir çocuk babasıdır.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar