UÇAK kemiğe dayandı!

Yaz ayları geldi, turizm sezonu yaklaştı ve bölgeye gurbetçi akını yoğunlaştı. Ancak Ordu Giresun Havalimanı'ndaki sorunlar bitmediği gibi belirsizlikler sürüyor. Gözler siyasi ve bürokratlarda...

info@karadenizekonomi.com / 30.04.2018

UÇAK kemiğe dayandı!

Yaz ayları ve turizm sezonunun yaklaşmasıyla gurbetçi trafiği giderek artacak. İşte tamda bu noktada Ordu - Giresun Havalimanı’ndaki sefer iptalleri yeniden gündeme geldi. Sorunun kökten çözümü için öncelikle Ordu ve Giresun Milletvekilleri ile bürokratların konuyu ciddiye alamsı ve devreye girmesi isteniyor. 

NİSAN’DA ONLARCA İPTAL YAŞANDI

9-10 Nisandan itibaren çoğunlukla sis nedeniyle Ankara Esenboğa Havalimanı, İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'ndan yapılması beklenen Ordu Giresun uçak seferleri iptal edilmiş, yine sis nedeniyle bazı uçaklar da Samsun Çarşamba Havalimanı'na yönlendirilmişti. Aynı iptal olayları 19-20 Nisan tarihlerinde de yaşandı ve birçok yolcu mağdur oldu. Bundan sonra da yaşanacak muhtemel iptallerin Ordu ve Giresun’un turizm ve ticaretine zarar vermesinden endişe ediliyor.

YATAY VE DİKEY LİMİTLER DÜŞÜRÜLMELİ

Ordu Giresun Havalimanı’nda görüş mesafesi 2 bin 400 metreye düştüğünde iniş gerçekleşmezken diğer havalimanlarında ise 500 metrede bile iniş olabiliyor. Pilotlar dikey limitlerde Ordu Giresun Havalimanı 685 feet (225 metre), Trabzon Havalimanına 386 feet (130 metre), Samsun Çarşamba Havalimanına 200 feet (60 metre) yaklaşabiliyor. Yatay limit değerleri ise Samsun 550 metre, Trabzon bin 400 metre Ordu Giresun ise 2 bin 400 metre olarak belirlenmiş. Ordu’da yatay ve dikey limitlerin düşürülmesi halinde iptal ve yönlendirmelerin önüne geçilebileceği ifade ediliyor.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar